Du stiller spørgsmålene - 'skolebussen' henter svarene

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Skolebussen' er en spændende ny mulighed, som statistikerne på UNI-C har udviklet.

Det er ikke usædvanligt, at en klasse foretager en eller anden spørgeskemaundersøgelse, der dog som regel har en meget begrænset svargruppe.

'Skolebussen' giver mulighed for, at en klasse kan få sine spørgsmål med i en større spørgeskemaundersøgelse, som med jævne mellemrum sættes på Nettet og dermed potentielt har en meget stor svargruppe.

Når undersøgelsen efter en periode afsluttes, modtager læreren de rå data, som klassen kan bearbejde i et regneark og på anden vis.

Det er naturligvis klassen selv, som bestemmer, hvordan resultaterne af undersøgelsen skal 'offentliggøres' - det være sig i en papirrapport, på skolens website eller plakater.

Alle de indsamlede datasæt vil ligge til download, så andre klasser kan hente dem og foretage deres egne analyser eller blive inspireret til at gentage givne undersøgelser.

Ideen står eller falder naturligvis med, om der er klasser, som laver undersøgelser til 'Skolebussen', og elever, som faktisk går ind og svarer. Det afhænger af blandt andre dig! www.skolebussen.dk