Lærerne: Forældre forventer særbehandling

90 procent af de lærere, der har besvaret Jyllands-Postens spørgeskemaundersøgelse blandt DLF-medlemmer, oplever at forældre i høj grad forventer særbehandling for eksempel i form af, at børnene skal have fri til hygge og julegaveindkøb.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi oplever, at der er forældre, der holder børnene hjemme, fordi de skal til frisør eller købe julegaver, men det er godt nok sjældent", siger leder af Højvangskolen i Århus og formand for byens skoleledere, Thorkil Andersen.

"Men det er rigtigt, at der er sket et skred. Hvor man før søgte om, at børnene kunne få fri til skiferie i uge 6, fordi forældrene ikke kunne få fri fra arbejde i uge 7, hvor skolen har lukket, så meddeler de bare nu, at barnet ikke kommer i uge 6".

"Der er tale om en kulturforandring, hvor forældrene ofte bare meddeler, at Peter blev hjemme i dag, fordi vi holdt en hyggedag. Jeg ved ikke, om det er mig, der er gammeldags, men jeg oplever det som manglende respekt for vores arbejde!", siger Thorkil Andersen, men understreger, at det kun gælder få forældre.

Læs mere