»Vi må støtte hinanden for at dæmme op for forringelser i arbejdstidsaftalerne«, sagde Gordon Ørskov Madsen

DLF advarer kommunerne mod at opsige arbejdstidsaftalerne

Den økonomiske situation har fået mange kommuner til at se på, om man kan spare på lærernes arbejdstidsaftale

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Nogle øjner måske kortvarige økonomiske besparelser og ser helt bort fra de store omkostninger, der vil være ved ensidigt at opsige arbejdstidsaftalerne«, sagde formand for DLF's overenskomstudvalg Gordon Ørskov Madsen.

DLF advarer i en resolution om, at opsigelse af arbejdstidsaftalerne »vil forringe lærernes muligheder for at gennemføre god undervisning samt påvirke lærernes psykiske arbejdsmiljø negativt og dermed modvirke målet om at sikre folkeskolen som en attraktiv arbejdsplads«.

Formand for Viborg Lærerkreds Flemming Kjeldsen er en af dem, der oplever kommunens ønsker om at spare på lærernes arbejdstid.

»Hvad skal vi gøre? Skal man nægte at forhandle med kniven for struben? Med det resultat at vi ender på en ren 2005-aftale. Eller skal man gå med til forringelser? Hvor stor er muligheden for, at kommunerne vil spille os ud mod hinanden? For mig at se er der ikke nemme løsninger«.

Formand for Glostrup Lærerkreds Lene Jensen ønskede, at kredsene ikke indgår aftaler med kommunerne, hvor lærerne kommer til at arbejde mere for de samme penge.

»Vi skal ikke indgå nye arbejdstidsaftaler, hvor lærerne udfører de samme opgaver som før for en lavere faktor«, sagde hun.

Hovedstyrelsen fremlagde et forslag, hvor man lovede at tage initiativer, der kan støtte kredsene, når de skal forhandle med kommunerne.

»Man står i forskellige situationer i kredsene. Det, der er fælles, er, at arbejdstidsaftalerne er under pres. Men mulighederne for at indgå nogle kompromiser er forskellige fra kommune til kommune. Og det skal vi holde fast i«, sagde Gordon Ørskov Madsen.

Hovedstyrelsens forslag blev enstemmigt vedtaget. |

Se resolutionen: Arbejdstidsaftalerne under økonomisk pres

Se: Vedtagelse om forudsætningerne for A08

Powered by Labrador CMS