En femtedel af lærerne har stemt til hovedstyrelsesvalget

En uge inde i valget om pladserne til Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse har 19,8 procent af lærerne afgivet deres 18 stemmer. Der er allerede nogle skoler, hvor alle lærere har stemt, men der er også en del, hvor ingen har. Sidste frist for at få indflydelse på, hvem der skal sidde i foreningens top er på tirsdag den 1. december inden kl. 16.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På ni arbejdspladser har over 90 procent af lærerne afgivet deres stemmer. Og på fem af dem har alle lærere sat deres kryds ved de kandidater, som de mener skal sidde i Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse fremover. De fem er: Sparkær Skole, Darum Børneby, Hillerslev Skole, Bispebjerg Hospital, Københavns Lærerforenings kredskontor og Hee Skole.

Ser man på stemmeprocenten kredsvis, ligger Esbjerg nu i top med 58,1 procent af de mulige stemmer afgivet tæt fulgt af Ballerup, hvor 55,7 procent af lærerne har taget stilling. I Ballerup stiller både den nuværende kredsformand og næstformand op til hovedstyrelsen. Resten af top fem udgøres af Viborg, hvor 35,8 procent har stemt, Lærerkreds Nord med 34,6 og Gladsaxe med 31,8 procent. Mange kredse og skoler har lovet kage eller morgenbrød, når alle har stemt, og i København vil der blive trukket lod blandt skoler med en stemmeprocent over 90 om at få en pølsevogn på besøg til næste lærerfest. 

København: Pølsevogn til skole med høj stemmeprocent

 

 

Læs mere

Stemmebarometeret