Stensagerskolen ser idyllisk ud på en tegning, men i virkeligheden er skolen slidt ned til sokkeholderne. Det bliver der rettet op på med 25 millioner kroner fra salget af to nedlagte skoler.

Salg af to nedlagte skoler giver råd til at renovere specialskole

Indtægterne fra salget af to nedlagte skoler i Aarhus tilfalder blandt andet Stensagerskolen, som underviser elever med gennemgribende udviklingsforstyrrelser. Skolen har måttet sætte pavilloner op for at rumme et stigende elevtal, og skolelederen håber, at de 25 millioner kroner rækker til et stationært byggeri.

Publiceret

Sådan bliver Penge fra skolesalgfordelt 

Et flertal i byrådet i Aarhus har besluttet hvad godt 60millioner kroner fra salget af to nedlagte skoler skal gå til. Udover 25 millioner kroner til renovering af Stensagerskolen skalpengene gå til:

  • To millioner til henholdsvis Tranbjergskolen, Bavnehøjskolen ogEllevangskolen som økonomisk tilskud til udgifter i forbindelse medfusioner.
  • Tre millioner i tre år til at fremme motion i skolerne isamarbejde med eksterne aktører.
  • Fire millioner til en multihal i Mårslet syd for Aarhus.
  • Fire millioner til en multihal i Harlev vest for Aarhus.
  • Fem millioner til bedre skolemad.
  • 15 millioner til undervisning med to voksne ifolkeskolerne.

Kilde: Århus Stiftstidende

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I 2012 nedlagde Socialdemokraterne, SF og Radikale i Aarhus Vejlby Skole og Kolt Skole. Nu er de tre partier enige om, at overskuddet fra salget af skolerne skal gå til at støtte undervisningen og til at forbedre de fysiske rammer på andre skoler. Det får Stensagerskolen i Viby glæde af.

Politikerne vil renovere skolen for 25 millioner kroner, og det er yderst tiltrængt, fortæller skoleleder Bente Mortensen.

"Hele skolen er slidt ned, vi mangler faglokaler, mange af vores hygiejnerum lever ikke op til dagens standard, og vi har elever i flere pavilloner. Vi har sukket efter en renovering i mange år. Ikke mindst har skolebestyrelsen presset på mange gange, så vi glæder os over, at der nu er økonomisk vilje til at forbedre vores rammer", siger hun.

Eleverne bliver undervist i pavilloner

Skolens elevtal er steget gennem mange år, så den nu har 215 elever.

"Vi har prøvet at løse stigningen med pavilloner, og dem vil vi gerne af med til fordel for stationært byggeri. Vi så på byggeplaner for nogle år siden, men jeg ved ikke, om det er dem, der kommer i spil igen. Foreløbig har vi kun hørt om pengene til renovering gennem pressen, men jeg regner med, at vi bliver inviteret til et konkret arbejde i 2016", siger Bente Mortensen.

Hun har ikke et bud på, hvorfor elevtallet er steget. I de seneste par år ser det dog ud til at være stagneret.

"Vi underviser elever med meget store indlæringsvanskeligheder, spastiske lammelser og autismeproblemer. De har brug for megen voksenstøtte og kan for eksempel ikke selv tage hjem fra skole. Der kan være mange årsager til, at vores elevtal er vokset, men der er nok også elever i en gråzone, som bliver inkluderet nu, hvor de tidligere ville være kommet her. Vi står ikke for visitationen, så jeg kan ikke sige det præcist", siger Bente Mortensen.

Personale og elever mangler albuerum

Stensagerskolen har mange kørestolsbrugere, og elever som skal skiftes på en briks. Det skal personalet kunne håndtere på ordentlige vilkår, men mange af skolens hygiejnerum er ikke tidssvarende.

"Det er 23 år siden, skolen sidst blev renoveret, og mange standarder har ændret sig siden dengang. Vi har også mange hjælpemidler, som vi skal have plads til, men vi mangler albuerum", siger Bente Mortensen.

Skolen skal både have plads til elever med kørestole og til, at de kommer ud på gulvet til træning.

"I takt med at vi har fået flere elever, er vi blevet nødt til at rykke tættere sammen. Nu glæder vi os til at se, hvor meget vi kan få for de 25 millioner kroner, politikerne har afsat til renoveringen", siger skolelederen.

Powered by Labrador CMS