Ekstra tid kom i december

Matrix-problemer betød, at Værløse-lærere hele efteråret følte sig snydt for individuel tid

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

n'Vi har aftalt, at hvis det viser sig, at nogle lærere får utroligt mange timer, så må vi finde ud af noget', sagde tillidsrepræsentant på Syvstjerneskolen i Værløse Claus Kühne til

Folkeskolen, der i maj sidste år kunne fortælle, hvordan skolen som en af de tidlige var blevet enige om en lokal arbejdstidsaftale. Lærere og ledelse havde besluttet at prioritere skoleudvikling og teamsamarbejde så højt, at der ikke i første omgang var afsat tid til ekstra individuel forberedelse til lærere med mange undervisningstimer.

Men så kom problemerne med midlertidige skemaer og forsinkede aktivitetsplaner som følge af det berygtede planlægningsprogram KMDMatrix, og i november skrev to af skolens lærere til Anni Herfort, Folkeskolenog DLF's hovedstyrelse, at de ikke havde fået én time ekstra individuel tid på trods af den sikring af ekstra forberedelsestid til de mest undervisende lærere, som var en del af den overenskomst, der i sin tid blev vedtaget. I december behandlede hovedstyrelsen henvendelserne og kaldte det 'fagpolitisk uacceptabelt', at man på Syvstjerneskolen havde indgået en aftale, der ikke tilgodeså de mest undervisende. Men på det tidspunkt havde to lærere bag brevene og flere andre af Syvstjerneskolens lærere fået nogle timers ekstra individuel tid:

'Og det havde hele tiden været aftalen, at der skulle gives ekstra individuel tid til dem, der lå højt oppe, og det er der en håndfuld, der gør', understreger skoleleder Ulla Andersen, og tillidsrepræsentant Claus Kühne bekræfter, at det hele tiden har været meningen. Men han erkender samtidig, at også han har lært noget af forløbet og vil gøre endnu mere for at sikre fælles opbakning bag fordelingen af skolens 155-timers-pulje, når forhandlingerne for skoleåret 2001-2002 går i gang.

Læs også side 40

Powered by Labrador CMS