Elever kan stille spørgsmål om Paris-terror på Ultra

Børn fra seks-årsalderen og et godt stykke ind i skolealderen er typisk dem, der har mest brug for at snakke med voksne om, hvad det er, der foregår, efter begivenheder som fredagens terrorangreb i Paris, lyder det fra Børnerådet. Skoleelever kan på dr.dk og Instragram stille spørgsmål om angrebene.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Børnenyhedsudsendelsen Ultra Nyt mandag aften kl. 18 fortæller om begivenhederne i Paris, og her vil journalisterne forsøge at besvare de spørgsmål, som seerne har stillet. 

"Man kan og skal ikke skjule for børn, at der er sket en alvorlig katastrofe i Paris. Det er i stedet vigtigt at hjælpe børn med at fordøje og bearbejde de indtryk, de får. Det gør man blandt andet ved at lytte til dem og forklare, hvad der er sket. Meldingerne skal være enkle og konkrete og uden for mange detaljer", skriver Børnerådet på sin hjemmeside og fremhæver, at det især er børn fra seks-års-alderen, der har brug for at tale med voksne om det, de hører.

"Nogle børn vil spørge meget til angrebene og konsekvenserne, og de vil være interesserede og bekymrede. Vær åben over for børnenes spørgsmål og svar ærligt på en måde, der er tilpasset barnets alder. Andre børn interesserer sig ikke for angrebene".

"Børn skal beroliges med, at de ikke er i fare. Forklar børnene, at der er mange voksne, der arbejder på at opklare sagen, og at de gør alt, hvad de kan, for at et sådant angreb ikke finder sted igen".

Når børnene kommer i skole mandag, er det altså en mulighed at stille spørgsmål til Ultra-redaktionen (se link til højre) og at fortælle dem om muligheden for at se børnenyheder om terrorangrebene mandag aften.

Vigtigt at give plads til snak om terror 

 

Læs mere

DR Ultra