Stinne Sørensen: Lærerprofession.dk´s priser er med til at sætte fokus på de værdifulde ting i folkeskolen.

Her er de seks bedste på lærerprofession.dk

Lærerprofession.dk's to dommerkomiteer har nu voteret, og mellem de 20 nominerede bachelorprojekter og pædagogiske diplomprojekter har de valgt de seks opgaver, som på fredag får henholdsvis 1.-,2.- og 3.-priser.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærer Stinne Sørensen, som sidste år modtog førsteprisen, har været med til at udvælge de tre bedste bachelorprojekter. "Der har været mange rigtigt gode projekter at vælge imellem, så det har ikke været nemt at finde de tre", siger hun. "De projekter, vi har placeret øverst, har flere ting til fælles. De er fagligt set i top, de tager fat på nye problemstillinger, og selvom de er skrevet indenfor bestemte fag, beskæftiger de sig med emner, der generelt er relevante i folkeskolen. Derfor er de også værd at læse, selvom man som lærer ikke underviser i idræt, kristendom eller hvilket fag, de nu er skrevet indenfor".

Det kom som en stor overraskelse for Stinne Sørensen at blive udpeget som forfatter af l det bedste bachelorprojekt i 2014, fortæller hun. Når nu der bliver skrevet så mange gode projekter, hvorfor var det så lige mit, der er blevet udvalgt? var en af hendes første tanker.

Litteraturlæsning med nye medier kræver stor lærerviden

"Jeg oplevede det som en stor ære, og sådan ser jeg også på prisen i bakspejlet," siger Stinne Sørensen. "Det er ikke kun personligt, der er noget at fremhæve. Jeg er også glad og stolt på lærerfagets vegne, fordi de mange, der gør en stor faglig indsats, på den måde bliver værdsat og fremhævet.  Lærerprofession.dk´s priser er med til at sætte fokus på de værdifulde ting i folkeskolen, så en tid med turbulens blandt andet som følge af folkeskolereformen kommer til at rumme noget, der bærer videre på en god måde".

Prisen har ført til, at Stinne Sørensen er blevet inviteret med som oplægsholder ved forskellige arrangementer i Rebild Kommune, hvor hun er ansat. På hendes skole Bakkehusene har prisdiplomet desuden fået en fremtrædende plads.

De tre udvalgte bachelor projekter 2015

Natasia Fenger Dahlmann fra Læreruddannelsen Blaagaard/KDAS ved UCC: "Hvorfor skal vi arbejde med læringsmål i idrætsfaget?"

Marie Rytter Møller fra læreruddannelsen i Aalborg ved University College Nordjylland: "Kristendomskundskab som kompetencefag? En undersøgelse af fagets vilkår i lyset af Forenklede Fælles Mål"

Sarah Roued Thomsen fra Læreruddannelsen i Aarhus ved Via University College: "Håndværk og designs betydning for læring og alsidig udvikling"

 

De tre udvalgte diplomprojekter 2015

Helle Jensen Damgaard ved Via University College: "Læselyst i udskolingen"

Tina Kornbeck Nielsen ved Via University College : "Styrkelse af børns skriftsprog - Et brobygningsprojekt mellem hjem, børnehave og indskoling"

Line Maj Wridt ved University College Sjælland: "Mål- og pointestyret undervisning"

Prisuddelingerne foregår fredag eftermiddag i København.

Læs de nominerede bachelor- og PD-projekter på lærerprofession.dk