Læseplaner strammes op

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det skal være tydeligere, hvad eleverne skal lære i skolen, derfor præsenterer undervisningsminister Margrethe Vestager onsdag i denne uge partierne bag folkeskoleloven for et initiativ, 'der skal gøre folkeskolens mål mere klare og detaljerede. Både når det gælder faglighed og trivsel', skriver Berlingske Tidende søndag.

Både læseplaner og anvisningerne om centrale kundskabs- og færdighedsområder, CKF'erne, skal strammes op og præciseres, skriver avisen.

Første mål er nye læseplaner og CKF'er for dansk og matematik for skoleåret 2001/2002. Året efter kommer turen til de øvrige obligatoriske fag, og derefter følger resten.

Vestager siger til avisen, at de nye regler 'skal være så konkrete, at man kan læse, hvad eleverne for eksempel kan efter 3. klasse og efter 6. klasse'. Hun tror, at ændringerne 'vil styrke de fælles mål og samtidig udvikle den lokale indflydelse på de bløde kompetencer'.

Powered by Labrador CMS