Jens Raahauge

Blog

Hør om pædagogiske fagbøger på den2radio

Tre gamle hanelefanter, Ronkedorerne, samtaler om Thomas Rømer, Gert Biesta og Enzensberger på www.den2radio.dk - en netradio som det nok er værd at kende.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der findes en netradio, www.den2radio.dk som er skabt på de journalistiske dyder, der prægede det gamle P1. Hver uge bliver der lagt et nyt program med 8-10 indslag på nettet. Når ugen er omme, bliver udsendelserne lagt i radioens arkiv.

En lang række af disse udsendelser er af interesse for enhver der er interesseret i almene kulturelle og politiske spørgsmål, og mange må være guf for samfundsfags-, dansk-, musik-, historie- og projektlæreren.

En af de tilbagevendende udsendelser er Ronkedorerne, hvor 4 gamle mænd, Georg Metz, Nikolaj Ifversen, Egon Clausen og jeg selv, en gang om måneden taler sammen om fagbøger - som regel nye - som vi er optaget af.

Jens Raahauge

Jens Raahauge er uddannet lærer, skolebibliotekar og skoleleder. Han har været skoleleder i Helsingør og Kokkedal, er tidligere mangeårig formand for Dansklærerforeningens Folkeskolesektion og tidligere formand for Dansklærerforeningens Hus, som blandt andet driver Dansklærerforeningens Forlag. Desuden formand for Sophia Tænketank for pædagogik og dannelse, medlem Advisory Board for Unicefs Rettighedsskoler.

Den seneste snabelfletning handler om Thomas Rømers Pædagogiske landskaber, Gert Biestas 'Den smukke risiko - i uddannelse og pædagogik' og 'Læring retur - Demokratisk dannelse for en menneskelig fremtid' samt Hans Magnus Enzensbergers Tumult.

Når du har hørt den, så tag et kig i netradioens arkiv. God ørelse!

  

http://den2radio.dk/udsendelser/ronkedorerne-paedagogik-og-enzensberger/