BLOG

Empty article - Subtitle

Opstart i Lærernetværket - i gang igen

150 deltagende lærere landet over er i år igen i gang i Lærernetværket for it i folkeskolens fag. Iderigdom og entusiasme prægede opstarten. Der er lagt op til endnu et spændende år!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lad det være sagt med det samme.... Sikke en opstart!

Vi er i Lærernetværket grov imponerede over engagementet og gå på modet, her efter de første møder har været holdt i hele landet. Tvivler man på, om det bare er os projektledere, nationale fagkoordinatorer og tovholdere, der er lidt for overbegejstrede, er der her lidt bevismateriale, i form af videobrainstorms, der synliggør engagementet. De deltagerne lærere fra region vest (midt, syd og nord) deler det ord de efter mødet tog med sig ud af døren - bogstavelig talt:

http://www.youtube.com/watch?v=mTXJG4d9KWQ

http://www.youtube.com/watch?v=v58bLg01_mo

http://www.youtube.com/watch?v=HaF2ntZGqBU

I det Sjællandske tog vi hele turen igennem Campus for at møde deltagerne!

http://www.youtube.com/watch?v=l-ft6vm6krw

Hvad blev der så talt om? Først og fremmest gik denne første gang, da først den formelle introduktion var overstået, med at de deltagende lærere brainstormede omkring deres praksis -  hvordan ser årsplanen ud, hvor giver det mening at bringe teknologier i spil og vigtigst hvorfor?

Som refleksionsredskab brugte deltagerne TPACK modellen til at komme lidt dybere i deres brainstorm, stilladseret af en arbejdsvideo fra de nationale fagkoordinatorer. Alle Lærernetværkets videoer befinder sig på vores youtubekanal (se understående HUB) skulle man være interesseret.

Det kom der rigtig mange spændende padlets ud af, vi viser her et par, og ville ønske vi kunne sakse hver og en ind, for de var gode. I stedet viser vi her det samlede overblik fra Hovedstaden og Sjælland - altså padlets fra region ØST, hvor alle deltagernes individuelle padlets er samlet på hver deres padlet. Padlet med padlet på!

http://da.padlet.com/laerernet/LNTK

http://da.padlet.com/laerernet/master1

Men I skal selvfølgelig ikke snydes helt for alle de gode ting, der var oppe i regions VESTs padlets, så vi har derfor lavet en stor wordle, som samler alle ord fra padletsne i regionen, så kan man få et indtryk af hvilke fagdidaktiske områder, og hvilke teknologier der kom i spil - og nej Google var ikke det eneste på programmet, selvom det ser sådan ud. Klik og zoom for deltaljer.

#Fil 2

Senere udkommer der også voxpops fra opstartsmøderne i VEST, videoerne er stadig på 'youtubes klippebord', de kan bare det der med videoer i VEST.

Det var hermed en række snapse fra opstarten. Vi glæder os til lige om lidt at dykke dybere ned i praksis til de kommende møder i de producerende praksisfællesskaber, og vi skal nok holde jer orienterede.

Indtil da kan I evt. kigge med på vores Hub

www.lærernetværket.dk