Debat

Selvejende folkeskoler?

Selvfølgelig - lad os få et nyt eksperiment med folkeskolen, nu hvor reformen på det nærmeste er passé - institutionen skulle nødigt synke hen i ro til at løse sine opgaver

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med signalet fra undervisningsminister Ellen Trane Nørby om, at lektiecafé og understøttende undervisning - i frihedens navn - kan blive en frivillig sag for kommunerne, er der på det nærmeste ikke noget tilbage af reformens intentioner. Kun massakren på lærernes arbejdstidsaftale står tilbage - som en næsten udskadet Köln domkirke i den udraderede Rhinby - som en sejr for de politikere, der var villige til at lægge folkeskolen i ruiner for at hente dette stik hjem.

Men fremskridtets - læs: eksperimenternes - tid er endnu ikke forbi. Mens lærerne våner sig i kældrene under de sammenstyrtede muligheder for at levere en ordentlig undervisning for dog om muligt at forhindre det totale kollaps, retter - endnu en gang - velmenende politikere på Christiansborg deres innovative destruktionstrang mod folkeskolen - hvis den bare bliver selvejende, skal det nok gå det hele!

Eleverplaner var godt nok en svipser, reformen ligeså - bare i voldsomt større målestok - men selvejende folkeskoler, er den hjemme!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Vi hilser dette nye benspænd velkommen i årtiers ubrudte række af vanrøgtende initiativer fra Christiansborg.

Powered by Labrador CMS