De Radikale vil have medborgerskab på skoleskemaet

Medborgerskab skal være et selvstændigt fag allerede fra 5. klasse. "Vi skal fungere i et samfund, hvor alle har en grundlæggende respekt og viden", siger Margrethe Vestager, der foreslår det nye fag.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Eleverne i folkeskolen skal lære mere om deres rettigheder og få en klarere forståelse for, at forskellige kulturer og religioner ikke behøver skabe kløfter i samfundet.

Det foreslår De Radikale, partiet vil have indført medborgerskab som et selvstændigt fag fra 5. klasse. Før 5. klasse skal medborgerskab være en del af danskundervisningen.

"Meget af debatten om det multikulturelle samfund bliver hurtigt en diskussion om konfrontation mellem folk med forskellige religioner i stedet for en diskussion om, hvordan vi skal fungere i et samfund, hvor alle har en grundlæggende respekt og viden," siger Margrethe Vestager til MetroXpress.

Terrorangrebene i Norge har for De Radikale gjort det aktuelt at se på medborgerskabsundervisningen.

Hellere integreres i andre fag

Charlotte Dyremose fra De Konservative er bange for, at det nye fag tager tid fra andre ting.

"Jeg ville være meget ked af, hvis der blev færre timer i andre fag, fordi medborgerskab skulle indføres som et selvstændigt fag. Derfor ser vi hellere, at demokratiforståelse integreres i relevante fag, så man for eksempel lærer at argumentere i dansktimerne og drøfte demokrati i praksis i samfundsfag", siger Charlotte Dyremose, uddannelsesordfører for De Konservative til avisen.

En vigtig del af tilværelsen

Forældreorganisationen Skole og Forældre, giver overfor MetroXpress, udtryk for at de synes forslaget er interessant.

"Der er ingen tvivl om, at medborgerskab er en rigtig vigtig del af børn og unges tilværelse, og at det kunne være spændende at sætte mere fokus på det", siger formand Benedikte Ask Skotte.

Tror du, medborgerskabsundervisning som et selvstændigt fag kunne være en god idé?

Powered by Labrador CMS