Århus-seminarium beskyldes for falsk varebetegnelse

Århus Dag- og Aftenseminarium har uden videre dikkedarer taget titlen University College og set stort på godkendelsesproceduren, skriver bladet Forskeren. Men seminariet har brugt betegnelsen internationalt, længe før den blev et dansk begreb.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi fjerne det med det samme - det vil jeg ikke have til at stå der", siger seminarierektor Andreas Striib, da folkeskolen.dk præsenterer ham for kritikken.

Seminariet kalder sig Aarhus University College of Education på den engelsksprogede del af sin hjemmeside. Seminariets internationale koordinator Ingrid Wehlitz forklarer, at det er en oversættelse, som var indført, før hun trådte til for tre år siden. Dengang var der lærerstuderende fra andre lande, som havde problemer med at få Erasmus-legater til udveksling med Århus-seminariet, fordi ordet university ikke indgik i seminariets navn. I de fleste europæiske lande hører læreruddannelsen under universiteterne, og det er vanskeligt at finde en dækkende betegnelse for lærerseminarium på engelsk.

Men på bladet Forskerens hjemmeside kædes Århus Dag- og Aftenseminariums brug af betegnelsen University College sammen med undervisninsminister Ulla Tørnæs' beslutning om at gøre det muligt for CVU'erne at søge om at blive et University College:

"Undervisningsminister Tørnæs har lavet en godkendelsesprocedure for de CVUere, som vil have ret til at kalde sig 'university college'. Men det ser nogle CVUer stort på. Således har CVU-Øresund og Århus Dag- og Aftenseminarium uden videre dikkedarer taget titlen, fremgår det af deres hjemmesider. CVU'ernes selvtægt afspejler en generel forventning i CVU-sektoren om, at kriterierne for godkendelser bliver så generelle, at alle vil få titlen", skriver Forskeren. Også CVU-Øresund bruger betegnelsen i forbindelse med den engelsksprogede del af sin hjemmeside.

"Vi vil slette det - det gider vi ikke have ballade med", siger rektor Andreas Striib fra Århus Dag- og Aftenseminarium.

Powered by Labrador CMS