Tidligere folkeskolelærer Janus Madsen (th) og hans iværksættermakker Babar Baig foran Intel, hvor de de næste fire måneder på skift vil modtage undervisning og arbejde på deres app; 'Skriv og Læs'.

Dansk folkeskolelærer på iværksættereventyr i USA

En dansk skrive- og læse-app er, som eneste ikke-amerikanske virksomhed, blevet udvalgt til at deltage i Intels acceleratorprogram for uddannelsesiværksættere. Bag app’en står en folkeskolelærer, som nu får fire måneders undervisning og sparring i San Fransisco – med god mulighed for investering og en fod indenfor på det amerikanske marked.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For 2,5 år siden sagde lærer Janus Madsen farvel til livet i klasselokalet for i stedet at arbejde fuldtid på sin lille iværksættervirksomhed WriteReader. Sammen med iværksætter Babar Baig og investor Ulrik Jensen udviklede han appen; 'Skriv og Læs', som har til formål at lære børn at læse gennem at skrive.

Nu er deres virksomhed blevet udvalgt til at deltage i et iværksætterprogram ved it-giganten Intel - som den eneste ikke-amerikanske virksomhed ud af de otte udvalgte.

"Det er helt vildt at være herovre - jeg er helt overvældet. Der er et kæmpe maskineri kørt i stilling, og der står så mange folk på nåle for at hjælpe os. Vi havde søgt tre forskellige acceleratorprogrammer, men ikke forventet, at vi kunne komme i betragtning allerede nu. Det er uden tvivl en stor chance for os", fortæller Janus Madsen, som tilbringer denne uge på bootcamp ved Intel i Silicon Valley.

Lær dine elever at læse og skrive med gratis app

Opstartsugen byder blandt andet på oplæg fra Intel og deres samarbejdspartnere, forskellige workshops og en "speed-mentor-dating", som skal parre Skriv og Læs-folkene med den bedst mulige mentor for virksomheden.

Dansk skolekultur er populær

I de følgende fire måneder skal Janus Madsen og hans iværksættermakker Babar Baig på skift befinde sig i USA for at få mest muligt ud af programmet. Tiden skal især bruges på at tilpasse produktet til det amerikanske marked - for selvom det har vist sig som en succes i Danmark, fungerer det ikke nødvendigvis i USA, forklarer Janus Madsen.

At skrive sig til læsning, lyst og motivation på iPads

Han tror, Skriv og Læs blandt andet er blevet udvalgt, fordi der lige nu er en strømning i USA's skoleverden mod meget af det, det danske skolesystem er bygget op om:

"Der er gang i en strømning i USA lige nu, hvor eleverne ikke længere bare skal lære udenad. I stedet skal de uddannes til livslang læring og kreativitet. Børnene skal selv være producenter, i stedet for bare at modtage - og det er netop, hvad vores app gør", forklarer han.

I Skriv og Læs kan børn lære at læse gennem at skrive tekst til billeder taget med deres tablet eller bærbare computer. Herefter skal barnet fortælle, hvad der står, til en voksen, som kan skrive teksten korrekt nedenunder. Ved at sammenligne sin egen skrivning med den voksnes skrivning kan barnet løbende forbedre sin stavning.

Stor mulighed for at få foden indenfor

I starten af december udmunder forløbet med en pitch-dag, hvor Intel indkalder potentielle investorer, som virksomhederne skal forsøge at gøre interesseret i deres produkt. "Vi skal gøre os til", som Janus Madsen formulerer det.

"Det er en stor mulighed for os, og vi håber selvfølgelig på, at det kan være med til at skabe nogle relationer til potentielle samarbejdspartnere, både i forhold til investeringer og distribution af appen, så den kan komme ud på det amerikanske marked", fortæller han.

Lærer for livet: Der er jo det ved læringen, at den er usynlig

Intel har adgang til et netværk på 300 millioner elever/studerende og 15 millioner lærere. "Det er fuldstændig astronomiske tal, som det er svært at forholde sig til, når man kommer fra lille Danmark, hvor markedet er et helt andet", mener Janus Madsen.

Intel har investeret et beløb i WriteReader, som primært dækker udgifterne i forbindelse med deltagelsen i iværksætteriprogrammet.

Under 'Ekstra' ude i højre side kan du læse mere om Skriv og Læs og Intels acceleratorprogram.

Læs mere

Om app'enSkriv og Læs

Om Intel Educations acceleratorprogram

Powered by Labrador CMS