Levende Musik i Skolen (LMS) har i år dødsmetal med i kataloget, som skoler kan søge om skolekoncerter fra.

Dødsmetal til skolekoncerter

Det unge dødsmetalband Aphyxion skal i dette skoleår spille på skoler rundt om i landet. Bandet er en helt anden genre, end de tilbud, som Levende Musik i Skolen (LMS) ellers har i kataloget.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Locked together in hatred.  Ripping my mind up open.  This is the edge for me", lyder ordene i indledningen til Aphuxions nummer The Deterioation. Forsangeren råber ordene mod lytteren med brølende mørk stemme  akkompagneret med hårde trommer, dunkende bas og heftig guitar. 

Musiklærere kan være med til at vælge musikprogram

Genremæssigt adskiller musikken sig fra det, skoler ellers kan finde i LMS' katalog. Aphyxion kan bookes til skolekoncerter i 7., 8. og 9. klasse. På LMS' hjemmeside bliver det beskrevet, hvordan teksterne er inspireret af Michael Strunge og blandt andet handler om at være uden for fællesskabet. 

Til skolekoncerten med det hårdtslående band er der også et undervisningsmateriale, så eleverne kan analysere bandets tekster i dansk. 

"Materialet indeholder også en del om trivsel i 7. til 9. klasse, som vi sammenholder med musikken. Vores musik er ikke mainstream, og på den måde kan vi argumentere for, at det er okay at skille sig ud fra mængden, noget som betyder meget for den årgang", lyder det fra bandets forsanger Michael Vahl på hjemmesiden. 

LMS er finansieret af Kulturministeriet. Skoler og kommuner skal dog også betale for at få kunstnerne ud på skolen. LMS har omkring 90 ensembler i kataloget og afholder årligt mere end 2000 koncerter.

 

 

Powered by Labrador CMS