Flygtninge på skoleskemaet

Et af sommerens dominerende emner i medierne har været flygtninge, der kommer til Europa. Nu kan samfundsfagslærerne kvit og frit få et helt nyt undervisningsmateriale, der tager fat på netop dette emne.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi har valgt at tage udgangspunkt i tre unge mænds personlige historier om at være flygtning i Danmark, fortæller Matilde Lykke, som har været med til at tilrettelægge undervisningshæftet "Når unge må flygte".

"Det har vi gjort for at give et andet perspektiv på problematikken end den, man for i nyhederne, hvor den enkelte flygtnings historie som regel må vige for politikere, som udtaler sig om de seneste tal og statistikker", tilføjer hun.

De tre unge mænd er Erfan, Gracias og Hussein fra henholdsvis Afghanistan, Congo og Syrien. Men udgangspunkt i deres historier kommer hæftet ind på blandt andet flygtningekonventionen, kvoteflygtninge, menneskesmugling og det danske asylsystem.

Hæftet "Når unge må flygte" er udgivet af DFUNK, en ungdomsorganisation, der arbejder for at forbedre flygtninges vilkår. DFUNK formidler også kontakt til unge med flygtningebaggrund, som kan komme på din skole og fortælle deres personlige historie. 

Hæftet er gratis, dog skal modtager betale for forsendelsen. En pdf-udgave kan downloades gratis på DFUNK's hjemmeside sammen med en kort lærervejledning. Følg linket til højre for artiklen.

Folkeskolen.dk vil snarest muligt bringe en anmeldelse af hæftet.

Læs mere