Anmeldelse

Visual Thinking

Visuel innovation

Tænk dig om - også inden du køber.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Visual Thinking" er et materiale, der består af 100 mellemstore billedkort til brug i undervisning eller som samtalekort for anden kommunikation. Der følger en vejledning med, hvor der står forskellige forslag til, hvordan man kan bruge kortene til at igangsætte processer, træne kreativiteten og fantasien eller nytænke opgaver og få inspiration til stilemner. Kortene kan også bruges som forstyrrelse eller frustration, hvis eleverne pludselig får et kort for at fremme en innovationsproces.

Fakta:

Titel: Visual Thinking

Pris: 2.000

Forlag: Visual Thinking

De er gode til at fremme spontaniteten og det umiddelbare. Kortene kan med fordel hjælpe til idégenerering eller til at finde værdier i en samarbejdsrelation, fortælle noget om ens personlighed og dermed flytte samtalen væk fra det personlige og ind i billedet. Der er tre materialer at vælge imellem i serien "Visual Thinking": "Basis", "Tema" og "Emne". Men når man går ind på hjemmesiden, der står bag salget, går de samme billeder igen i de tre serier.

Billederne er lækre matte, kvadratiske fotos af alt fra ild til hullede strømper og varierer således motivmæssigt. De har ikke nogen umiddelbar indbyrdes sammenhæng.

En kreativ lærer ville selv kunne finde rigtig mange billeder på nettet og laminere dem for en tiendedel af den pris, "Visual Thinking" koster. Det er derfor også godt, at man gerne må kopiere billederne, som der står i vejledningen. Men hvorfor er titlen på engelsk? Der findes flere af den slags billedkort på markedet, og det bliver ikke mere fancy af at være engelsk.

I vejledningen står, at billederne kan give rum for ”den svære samtale”, hvilket dog ikke er uddybet, og der er ingen forslag til for eksempel spørgeteknik eller bud på hvordan. Det er desuden lidt ærgerligt, at der pludselig sniger sig kompetencemål ind for billedkunst i 2. klasse. Det bliver lidt for løst og uden større fagdidaktisk mål. Man bør derfor tænke sig om, før man investerer 1.595 kroner plus moms og forsendelse.

Powered by Labrador CMS