Ellen Trane Nørby forærede afgående Christine Antorini billeter til en Christopher-koncert.

Undervisningsministeriet er nu givet videre til Ellen Trane Nørby

Christine Antorini takker af for denne gang og har officielt overdraget Undervisningsministeriet til Venstres Ellen Trane Nørby.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bordene med champagneglas er i dagens anledning dækket med blå duge. Det er skifte dag i Undervisningsministeriet, og medarbejdere, presse, familie og venner er mødt op for se Christiine Antorini overdrage ministeriet til Ellen Trane Nørby, der i den nye blå regering skal være minister for undervisning, børn og ligestilling.

Ellen Trane Nørby bliver ny børne- og undervisningsminister

Departementschefen starter ud med at takke Christine Antorini for de seneste fire år og byder efterfølgende Ellen Trane Nørby velkommen, som ny chef for Undervisningsministeriet.

Traditionen tro holder Christine Antorini som afgående minister tale for sin efterfølger og ønsker den nytiltrådte minister held og lykke med arbejdet:

"Skulle jeg overhovedet have ønsket nogen, er jeg rigtig glad for, at det er dig, der er kommet til området, for jeg er sikker på, at du vil kunne det, der lige præcis er de vigtige balancer. Det er noget med at udstikke retning, men også at have lyst til at være ude og snakke med mennesker og blive klogere sammen med dem. Det er en verden, der er fyldt med fantastiske lærere, fantastiske pædagoger og rigtig dygtige ledere".

Velkomstgaven fra Christine Antorini er en stor, tyk træblyant, om den blev givet med ordene om, at "digitalt er rigtig fint, men det gør heller ikke noget, at det er på den solide gammeldags håndværkmæssige måde at blive så dygtig som muligt".

 

Ny minister vil tage fat på inklusionen

En smilende Ellen Trane Nørby lægger ikke skjul på, at hun glæder sig til at komme i gang med sine nye arbejdsopgaver. Hun nævnte blandt andet, at hun vil tage fat på inklusionen og implementering af folkeskolereformen:

"Kendetegnet ved meget af det arbejde, der laves her i ministeriet er, at er jo ikke er nok at lave politiske aftaler. De skal også fungere ude i den virkelige virkelige verden. Derfor bliver implementeringen af erhvervsskolereformen og folkeskolereformen nogle af de opgaver, der ligger på mit på mit bord, som jeg glæder mig rigtig meget til. Ikke mindst også at få kigget på noget af det, der ikke fungerer, blandt andet inklusionen",  

Ny minister: Inklusionen fungerer ikke 

Som noget nyt bliver undervisningsministeriet lagt sammen med børne- og ligestillingsområdet, og den nye minister håber, at kunne skabe en bedre sammenhæng i hele 0-18 års-området.

"Uddannelse er en dannelsesrejse gennem hele livet. Det handler om at knække uddannelsesmæssige koder; matematik, læsekoder og at få nogle kompetencer undervejs, men det handler også om at blive voksen som mennesker, og at få alle de andre input med, der gør os i stand til at være chaufføren i vores eget liv, og udleve de drømme, vi hver især går rundt med".

Christopher-billet til Christine Antorine

Traditionen tro havde Ellen Trane Nørby en personlig gave med til overdragelsen, og i dette tilfælde en humoristisk en af slagsen:

"Jeg kan forstå, at du har en datter, der interesserer sig rigtig meget for en person, som du også er blevet sammenlignet med tidligere", sagde hun og holdt et papir, hvor der på den ene side var et billede af Christine Antorini og den anden side et af pop-sangeren Christopher, med henvisning til deres blonde krøller.

Både eks-ministeren og tilhørerne responderede med klap og grin, da Christine Antorini fik et gavekort til to koncertbilletter.

Christopher giver ikke koncert i København, men Ellen Trane Nørby fortalte begejstret, at han til gengæld spiller i hendes hjemby Sønderborg, og inviterede i den forbindelse Christine Antorini på besøg til en snak om ministeriets tilstand. 

Apropos ligheder får ligestillingsområdet fremover plads i Undervisningsministeriet, og ministeren regner med, at det vil komme de drenge, der har svært ved at følge med i skolen, til gavn:

"Blandt andet at vi har et uddannelsesefterslæb når vi taler om drengene. Og jeg er helt sikker på, at det at ligestillingsområdet nu flytter sammen med børn og undervisning vil gøre, at vi kan få en langsigtet ligestillingsstrategi, som handler om, at alle børn får en god start på livet, og de skal sikres gode muligheder, rustes uddannelsesmæssigt, så vi ikke har så mange drenge, der kommer ud af folkeskolen uden at have de helt basale færdigheder".