Rettighedsorganisation tilbyder en gratis skolekunstner

Rettighedsorganisationen Koda tilbyder at få besøg af en kunstner, som hjælper med at skabe musik med eleverne. Besøget er gratis, og i år er der ansøgningsfrist den 30. juni.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi har tilbuddet ud fra en ansvarsbevidsthed om, at vi gerne vil motivere de unge til selv at være skabende og give en indsigt i, hvad det vil sige at være komponist og sangskriver i Danmark. Eleverne får også en fornemmelse af, hvad det vil sige at leve af musik", siger projektleder Andreas Dalvad Hansen.

Koda er Koda er musikernes rettighedsorganisation, som sørger for, at musikkens skabere får betaling, når deres musik spilles offentligt.

Tilbuddet er til alle landets skoler og kan benyttes fra 0. - 10.- klasse. Der er kun et besøg per skole. Dagens indhold tilrettelægger læreren sammen med kunstneren, så det passer til elevernes alder og til de temaer, som er en del af undervisningen.

"Ideen med besøget er, at det ikke bare er en koncert, hvor eleverne er passive. De er selv er med i den skabende proces og prøver at skrive en sang med den kunstner, vi sender ud", siger Andreas Dalvad Hansen.

Man kan søge en kunstner til eksempelvis inspiration til skolebands, forløb med musik og film, musik og billeder, musik og bevægelse - eksempelvis i forbindelse med et teaterforløb.  

De 22 kunstnere, der er tilknytte projektet kommer årligt ud til omkring 5000 elever på 150 skoler. Lærerne kan søge om et besøg via hjemmesiden - her skal der også være en kort motiveret ansøgning.

"Vi plejer at have dobbelt så mange ansøgere, som vi har pladser til. Men sidste år var der ikke så mange ansøgninger på grund af den nye skolereform". 

Læs mere

Sådan søger du Koda Skolekontakt