En "klogetrappe" til Tistrups børn

Alle børn i den lille by Tistrup ved Varde kan klatre rundt på Klogetrappen i skoletiden, i frikvartererne og i weekenden. Det interaktive kunstværk af keramikeren Helle Nørby er netop indviet med plads til fantasi, motion og læring.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vardes borgmester, Erik Buhl Nielsen, fik med hjælp fra granvoksne mænd og mange børn fjernet sandsækkene og sluppet ballonerne fri, så de kunne stige op i den vestjyske blæst og markere, at nu er Klogetrappen en del af skolens og byens liv. Mellem Tistrups skoles bygninger står den på en linje, som også rummer en model af vikingeborgen Fyrkat, en sandgrav og en læsehytte, og det hele indgår i læringen på Tistrup Skole.

Klogetrappen er skabt af kunstneren Helle Nørby og er en 1,75 x 7 meter stor konisk pyramide med syv trin, udsmykket med motiver af bogstaver, dyr, tal og symboler.

"Jeg ser projektet som en modvægt til de mange test og karakterer, som børnene skal igennem i skolen, og jeg oplever ofte at fange de børn, der har boglige udfordringer. Den kreative proces giver dem så meget gejst og glæde, og jeg er overbevist om, at det også smitter af på de boglige fag", siger Helle Hørby, der har skabt trappen i samarbejde med forskolebørnene i Tistrup.