Vestjysk kommune vil lade private bygge folkeskole

Den vestjyske kommune Trehøje har indbudt en stribe private virksomheder til at svare på, om de kunne tænke sig at opføre, drive og vedligeholde en ny folkeskole i Vildbjerg. Hvis der er god økonomi i modellen for kommunen, så slår politikerne til.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Beslutningen vil fuldstændigt bero på en nøgtern økonomisk vurdering af om det bedst kan betale sig for kommunen selv at stå for byggeri, drift og vedligeholdelse som hidtil. Kan kommunen selv løse opgaven bedre og billigere uden offentligt-privat-partnerskab, så gør vi det selv", siger kommunaldirektør Lars Møller på Trehøje Kommunes hjemmeside.

Den nye overbygningsskole i Vildbjerg kan blive det første byggeri i Danmark, der opføres i sådan et partnerskab, hvor bygningen bygges, ejes og drives af et entreprenørfirma, mens skolebestyrelse og skoleledelse skal koncentrere sig om at drive skole for de omkring 700 store elever.

Trehøje samarbejder med konsulentfirmaerne Rambøll og KPMG i Herning om at undersøge markedet for modellen. Hvis undersøgelsen viser, at der kunne være penge at spare for kommunen, er næste skrift et udbudsmateriale, som lægger op til, at den private virksomhed bygger skolen inden august 2006 og driver den i 25-30 år. Byggeriet skal passe til intentionerne i folkeskoleloven, være miljørigtigt, have et godt indeklima, et lavt energiforbrug og passe godt ind i den omgivende natur.

Læs mere

Powered by Labrador CMS