Valgrygter lammer skoleforhandlinger

Forhandlingerne om en skolereform står i stampe. Rygterne om valgudskrivelse i de kommende dage har sat sit tydelige præg på forhandlingerne om det skoleforlig, som undervisningsministeren har lovet, ville falde på plads inden sommerferien.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Socialdemokraternes uddannelsesordfører, Christine Antorini, bekræfter, at valgrygter og 2020-forhandlinger forsinket processen:

"Det er rigtigt, at de møder, vi havde planlagt i sidste uge, blev udskudt på grund af 2020-forhandlingerne. Så nu må vi vente og se, hvad regeringen foretager sig i denne uge", siger Christine Antorini.

Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Marlene Harpsøe, afviser valgspekulationerne.

"Jeg ser det ikke som andet end spekulationer og rygter", siger hun.

Efter planen finder næste møde i forligskredsen om folkeskolen sted i morgen - samme dag, som statsministeren, ifølge flere politiske kommentatorer, måske vælger at udskrive folketingsvalg.

Færdig inden sommerferien

Selvom forhandlingerne er gået i stå, gav undervisningsministeren, Troels Lund Poulsen, lørdag udtryk for, at han stadig satser på at være færdig med forhandlingerne snart.

"Jeg håber, at vi når frem til et forlig inden sommerferien.

Og så skal det have lov at virke. Det skal ikke straks laves om igen, inden vi har haft tid til at se resultaterne", sagde ministeren lørdag til Frederiksborg Amts Avis.