Aflyste digitale prøver betyder ekstra rettearbejde

Efter meldingen i dag om, at de digitale naturfagsprøver i morgen erstattes af gammeldags papirprøver, skal skoleledere landet over nu finde en "kvalificeret lærer", der kan bedømme besvarelserne. Når det gælder omprøven i læsning/retskrivning er det elevernes lærer plus en censor, der får ekstra arbejde som følge af fejlen i prøvesystemet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Prøve uden computer i morgen på grund af fejl i prøvesystemet 

"Det er en af de planlægnings- og prioriteringsopgaver, vi nogle gange er nødt til at bede skolerne om at udføre", siger kontorchef i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Rasmus Vanggaard til folkeskolen.dk

Styrelsen skal selv i gang med at dele ekstra opgaver ud til de censorer, der allerede er udpeget til læse- og retskrivningsprøverne, når de 13.900 elever, der tog prøverne digitalt i sidste uge, får mulighed for at gå til omprøve i næste uge.

Der gælder nemlig to forskellige prøveregelsæt for de to typer af selvrettende digitale prøver. Geografi- og biologiprøverne er som udgangspunkt selvrettende, men hvis man vælger - eller som i år er tvunget til - at gennemføre prøverne på papir, så kræves der ikke nogen censormedvirken. Bedømmelsen skal foretages "af en af skolens leder udpeget kvalificeret lærer, dog ikke holdets faglærer".

Prøven i læsning og retskrivning  er som udgangspunkt en papirbaseret prøve, der bedømmes af en censor plus holdets lærer. I år har skolerne haft mulighed for - som pilotforsøg - at gennemføre prøven digitalt. Det var efter denne afprøvning, at fejlen i systemet blev opdaget, og derfor tilbydes eleverne nu en omprøve i næste uge, og den skal så bedømmes på sædvanlig vis af en censor og elevernes egen lærer.