Mikkel Bohm er lige nu direktør for både NTS-Centeret og Danish Science Factory

Ny direktør skal sammenlægge to naturfagsorganisationer

NTS-Centeret og Danish Science Factory har fra 1. maj samme direktør – Mikkel Bohm, der er blevet udpeget til jobbet. Det er starten på en proces mod at slå de to organisationer sammen inden for kort tid. Målet er ikke at rationalisere, men at koordinere indsatsen bedre, siger den nye direktør.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danish Science Factory skaber events med fokus på interesse for naturfag - så som Dansk Naturvidenskabsfestival, Masseeksperimentet og Unge Forskere. NTS-Centeret - Nationalt Center for undervisning i natur, teknik og sundhed - er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning. Centeret blev nedsat efter lov i 2009 med det formål at styrke interessen for, rekrutteringen til og kvaliteten af undervisningen i natur, teknik og sundhed i det danske uddannelsessystem.

Begge organisationer arbejder for at øge interessen for naturfagene.

"Planen er at sammenlægge de to organisationer og skabe en stærk platform. NTS-Centeret har en stor faglig didaktisk viden og Danish Science Factory er gode til at skabe events, så tilsammen tror vi på, at vi kan styrke naturfagene og gøre dem synlige", siger den nye direktør Mikkel Bohm til folkeskolen.dk.

Stillingen som direktør for NTS-Centeret var slået op med ansøgningsfrist 16. februar. Mikkel Bohm fortæller, at han ikke har søgt jobbet, men er blevet "prikket" til det.

Slår man de to organisationer sammen for at rationalisere på området?

"Nej, det er slet ikke et mål at lave spareøvelser eller rationaliseringer. Tværtimod er det et mål at øge indsatsen på området. Rigtig mange deler denne dagsorden i Danmark både på det private og det offentlige område, men indsatsen kunne være bedre koordineret. Sammenlægningen er et udtryk for at vi tilsammen har kompetencer, der kan styrke området", siger Mikkel Bohm.

 

Har tidligere søgt samme fonde

Årsagen til, at de to organisationer ikke bliver slået sammen nu, er af teknisk karakter, fortæller den nye direktør. Danish Science Factory er en fond, og ifølge fondsloven kan man ikke bare nedlægge en fond og tage pengene ud, så der vil gå nogle måneder før man kan sammenlægge de to.

Danish Science Factory og NTS-Centeret har tidligere samarbejdet blandt andet om den store Big Bang-konference.

Naturfagsundervisningen skal være båret af nysgerrighed

Bestyrelsesformand for NTS-Centeret Harald Mikkelsen, der også er rektor for professionshøjskolen Via understreger overfor folkeskolen.dk, at direktørskiftet ikke er en kritik af den tidligere direktør Lene Beck Mikkelsen, men at man har valgt den, man mener er bedst til jobbet.

"Danish Science Factory arbejder meget med events - at skabe nogle tydelige inspirationer - mens NTS-Centeret har arbejdet med det faglige grundlag, lærerne og deres viden samt med forskningsmæssigt input i et tæt samarbejde med læreruddannelsen og kommunerne. Målet er at kunne gøre tingene bedre i en stærkere organisation. Målet er ikke en rationalisering men selvfølgelig vil man se på den interne organisation. Det er muligt, at der kommer nogle nye job til nogle medarbejdere", siger Harald Mikkelsen.

Han fortæller, at tidligere har de to organisationer ofte søgt de samme fonde om midler.

"Vi har syntes, at der var en overlapning, og der er ikke en resurserigdom på området, så vi mener, man kan lave en optimering og kan udnytte kræfterne bedre", siger Harald Mikkelsen.

Den nye direktør Mikkel Bohm mener dog ikke, at det kniber med resurserne på området.

"Jeg oplever en enorm interesse fra fonde, regioner og kommuner om at styrke naturfagsområdet", siger han.

Mikkel Bohm er uddannet cand.comm. og har været direktør for Danish Science Factory siden starten i 2001.

Powered by Labrador CMS