Der er stor risiko for, at lærerne på skolerne i Ringkøbing-Skjern får meget forskellige arbejdsforhold, hvis der ikke kommer en fælles kommunal aftale, fortæller formand for Fjordkredsen Kirsten Busk

Skoleledere siger nej til fælles arbejdstid i Ringkøbing-Skjern

Den lokale lærerkreds vil rigtig gerne indgå en fælles kommunal arbejdstidsaftale for lærerne i Ringkøbing-Skjern Kommune, men skolelederne siger nej. Og skoleledernes nej har nu fået administrationen til at fraråde politikerne at indgå en aftale.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det ser ikke ud til, at der bliver ens vilkår på de 24 skoler i kommunen. Vi ønsker at sætte nogle fælles rammer, men understreger, at ledelsen skal have fuld frihed inden for de rammer", siger formand for Fjordkredsen Kirsten Busk. 

Børne- og Familieudvalget i Ringkøbing-Skjern havde bedt administrationen om at undersøge mulighederne for at indgå en fælles aftale. Men skolelederne kunne ikke blive enige om, hvorvidt en fælles kommunal aftale er den rigtige vej at gå, fortæller skoleleder på Alkjærskolen i Ringkøbing og formand for skolelederne i kommunen Ole Graversen. 

"Skolerne i vores kommune er vidt forskellige. Så troen på, at vi kan lave en fælles kommunal aftale er ikke til stede. Der er stor forskel på den enkelte skoles kultur og ståsted, men vi har et stort ønske om dialog", siger Ole Graversen. 

Skoleledernes udmelding har betydet, at administrationen i Ringkøbing- Skjern har indstillet, at skolelederne på den enkelte skole forpligtes til at indgå i et samarbejde med Fjordkredsen, sådan at det såkaldte arbejdstidspapir, som er en del af det overenskomstforlig, som KL og Lærernes Centralorganisation kan indfries på skolerne. 

Kreds: Vil betyde stor forskel på skoler

"Det betyder, at vi skal i dialog med hver enkelt skole. Alle skoler skal forholde sig til de 15 punkter om arbejdstid, men vi får ikke en dialog med kommunen om, hvordan man fortolker de 15 punkter, og det er virkelig ærgerligt - og det vil betyde, at lærerne på skolerne i Ringkøbing-Skjern får vidt forskellige arbejdsforhold", siger Kirsten Busk. 

Et flertal i børne- og familieudvalget stemte for administrationens anbefaling. John G. Christensen fra Socialdemokraterne ønskede dog, at administrationen gik i forhandlinger med lærerkredsen for at undersøge mulighederne for en fælles kommunal aftale. Han ønsker en undersøgelse af, hvordan skolernes praksis er i dag og hr forlangt, at sagen kommer i byrådet. Derfor bliver det byrådet, der skal tage endelig stilling til, om Ringkøbing-Skjern Kommune skal forhandle med lærerkredsen om en lokal arbejdstidsaftale.

Powered by Labrador CMS