Fem års sprogscreeningsresultater ved skolestart i Aarhus

Flere Aarhus-børn taler ikke alderssvarende dansk

Andelen af de sprogscreenede børn med et alderssvarende dansk er faldet med 4 procentpoint fra 37 til 33 procent siden sidste års screening af tosprogede børn før skolestart i Aarhus Kommune.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi skal fortsætte det faglige arbejde med tidlig sproglig indsats. Samtidig skal vi fortsat understøtte et godt samarbejde med forældrene, som selvfølgelig også har et stort ansvar. Resultaterne viser, at vores fokus på tidlig indsats er helt central for at sikre børnene gode muligheder i livet", siger rådmand Bünyamin Simsek og peger på, at årets resultater kommer efter konstant fremgang i de seneste seks år. 

358 af de i alt 511 sprogscreenede børn er også blevet sprogscreenet som treårige. Årets sprogscreening viser, at andelen af de sprogscreenede børn, som har haft en sproglig fremgang (som forventet eller markant) er på 94,7 procent, hvilket er 0,9 procentpoint lavere end sidste år.

De 511 børn sprogscreenede børn udgør 16,4 procent af den samlede gruppe børn, som skal begynde i skole efter sommerferien i Aarhus Kommune. På baggrund af screeningen henvises 41 af dem til en anden skole end distriktsskolen, heraf 10 børn på baggrund af forældrenes ønske, da der i forvejen er søskende på skolen. 

Uopdagede sprogvanskeligheder i hver anden 0.-klasse