BLOG

Empty article - Subtitle

Økologi hvad er det for en størrelse?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så blev det igen den tid på året, hvor der skulle gøres klar til at arbejde for at få det grønne flag til Horne skole. Vi mangler at arbejde med to områder af de 10 der findes indenfor netop det grønne flag, nemlig økologi og friluftsliv.

Valget faldt på økologi, hvilket godt kunne gå hen og blive lidt af en udfordring, tænkte jeg, idet en stor del af skolens elever kommer fra landbrug, som er konventionelt drevet. Det viste sig hurtigt, at det ikke var noget problem overhovedet.

Vi havde en fantastisk uge, hvor hele skolen fra 0. til 6. klasse på kryds og tværs arbejdede med områder indenfor økologi.

Ugen startede med et stjerneløb, hvor alle eleverne skulle svare på forskellige spørgsmål omhandlende økologi og i denne tid, hvor der er så meget fokus på om eleverne lærer noget, afsluttede vi ugen med det samme løb. Håbet var så, at vi kunne se, at eleverne havde lært noget i løbet af ugen. Det havde de heldigvis:-)

Ugen bød på værksteder, hvor der blev lavet højbede til hver klasse, som så skal så økologiske grøntsager, krydderurter og blomster. Højbedene blev lavet af pallerammer og paller, som blev sponsoreret af et lokal træ emballagefirma.

Der blev handlet ind ved den lokale købmand, hvor forskellige varer blev undersøgt for at se på forskelle mellem økologiske og ikke økologiske varer. Der blev ligeledes lavet mad med økologiske varer, og vi håber at madkundskab kan få hævet budgettet lidt, så vi også i fremtiden kan købe økologisk til den daglige undervisning.

Der blev arbejdet med blogs og instagram i medieværkstedet, så der var en solid dækning af, hvad der blev arbejdet med og endelig var vi ude af huset på besøg på den økologisk drevne Herregaard Steensgård, den rare mælkeproducent med 200 køer i Bjerne og det biodynamiske landbrug på Horne Land.

Alt i alt en dejlig uge med glade elever og glade øko grise hvor vi fik jord under neglene og sol i ansigtet og vi lærte allesammen noget nyt.

Se billeder m.m. på dette link.           

http://horneskole123.blogspot.dk