Kokke rykker ind på 13 af 17 skoler i Roskilde for at give eleverne bagekurser.

Roskilde sender 536 elever på bagekursus

Kokke overtager undervisningen, når 13 skoler i Roskilde sender elever på bagekursus. Kurset er udviklet i samarbejde mellem kommunen og Madkulturen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

6. klasse på Peder Syv Skolen i Viby er en af 29 klasser, som har tilmeldt sig Roskildes Kommunes tilbud om et bagekursus. Kurserne tager udgangspunkt i teoretisk undervisning, der bliver kombineret med praktiske øvelser.

Underviserne er gæstekokkene Jakob Ørstrup og Nicklas Skov. Emnet er kornets oprindelse, hvad man bruger kornet til. Kokkene står for det faglige indhold, mens lærerne står for at få hele klassen med.

Danmarks bedste i madkundskab er fundet

Direktør i Madkulturen Judith Kyst er glad for, at Roskilde Kommune har fokus på mad.

"Vores erfaringer viser at børn og unge er vilde med at lave mad. Madkundskab bygger på en stærk faglighed og har et stort potentiale for at blive brugt på tværs af skolens øvrige fag som for eksempel historie og matematik", lyder det fra Judith Kyst i en pressemeddelelse.

Mål at blive 'Måltidets by'

Roskilde Kommune har udviklet kurserne som en del af kommunens strategiske tiltag for at blive 'måltidets by' ved bl.a. at forbedre mad og måltider i folkeskolen.

"Skolereformen lægger op til, at alle børn kan blive så dygtige de kan. For nogle børn er det maden og fødevareerhvervet, deres interesse og evner går i retning af. Det skal vi understøtte dem i at blive dygtige til", lyder det i pressemeddelelsen fra Claus Larsen, formand for kommunens skole- og børneudvalgete.

Efter sommerferien bliver der udgivet bage-undervisningsmateriale, som kan printes ud. Målet er, at lærerne skal kunne bruge det uden forberedelsestid. Planen er, at materialer bliver tilgængeligt på emu.dk for alle lærere.