Danske matematik-vindere fundet

Over 5.000 danske elever deltog i Kænguru-matematik for 4. og 5. klassetrin. Vindere blev 5.a på Strandby Skole i Nordjylland og 4.a på fynske Assensskolen Syd. Det er første år, Danmark deltager i den internationale Kænguru-konkurrence i matematik. 60 lande er med.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kænguru-konkurrencen begyndte i Frankrig i 1991 og omfatter internationalt 1.-12. klassetrin. Danmarks Matematiklærerforening har i år valgt at holde Kænguruen for 4. og 5. klassetrin for at styrke interessen for matematik på mellemtrinnet, som foreningen skriver i en pressemeddelelse.

Konkurrencen indeholder 18 opgaver med fem svarmuligheder i hver. Eleverne skal løse opgaverne på 60 minutter. Det er klasserne med de bedste gennemsnit, der har vundet.

Førstepræmien for 4. klassetrin gik til 4.a på Assensskolen Syd i Assens, hvor klassens gennemsnit var på 48,79. Andenpladsen gik til 4. b på Skottegårdskolen i Kastrup med 46,42 point og trejdepladsen fik 4. klasse på Egekratskolen i Årre med 46,08 point.

På 5. klassetrin er vinderen 5.a fra Strandby Skole i Frederikshavn med 55,61 point i gennemsnit, andenpladsen går til 5.a på Hadbjerg Skole i Hadsten med 54,06 point og tredjepladsen gik til 5.b på Skovvangskolen i Allerød med 50,00 point.

"Formålet med Kænguruen er at vise eleverne nogle anderledes, udfordrende og sjove matematikopgaver, der efterfølgende lægger op til at diskutere matematik i klasserne", skriver Danmarks Matematiklærerforening i pressemeddelelsen. Det er en gruppe lærere fra foreningen, der har udarbejdet oplægget til denne del af Kænguruen. Opgave- og debatoplæg sendes til de deltagende klassers matematiklærere, så de kan bruge materialet som opfølgning i klasserne.

Den 20. april frigives opgaver og ekstramateriale på www.kaenguruen.dk