Det vil sikre alle børn ret til hjælp, hvis de bliver mobbet, og det skylder vi dem, siger Annette Vilhelmsen om SF's beslutningsforslag

SF: Mobbede skal kunne klage til Ombudsmanden

SF stiller i dag beslutningsforslag i Folketinget om efter norsk inspiration at give elever ret til hjælp mod mobning. Børnene skal kunne klage til Ombudsmanden, hvis skolen ikke hjælper dem.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

SF vil have Folketinget til at skrive det ind i lovgivningen, at skolerne skal handle, hvis de kender til mobning. Og samtidig skal de udsatte børn kunne klage til Folketingets ombudsmand, hvis det ikke sker: "Vi vil altså give alle børn et lovmæssigt krav på, at de skal have hjælp, hvis de bliver udsat for mobning," siger børne- og undervisningsordfører Annette Vilhelmsen i en pressemeddelelse. Hun understregerer, at forslaget ikke handler om at gøre mobning til skolernes problem: "Vi vil på ingen måde fratage forældrene ansvar. Ansvaret for mobning vil altid ligge hos både familierne og skolerne. Handlepligt betyder ikke, at indsatsen kun ligger hos skolen, men i stedet at skolen skal gå sammen med forældre, lærere og om nødvendigt de sociale myndigheder, hvis de ser tegn på mobning. Det sikrer, at ingen bliver overladt til sig selv," siger Annette Vilhelmsen.

Se link til beslutningsforslaget til højre.

Læs mere

SF's beslutningsforslag

Powered by Labrador CMS