Vejledere dropper tandhjul

Tandhjulsforeningen - Foreningen af skolevejledere og skolekonsulenter i uddannelses-, erhvervs- og ar-bejdsmarkedsorientering - tager konsekvensen af vejledningsreformen og skifter navn til Danmarks Vejlederforening.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Begrebet skolevejledere forsvinder, og skolekonsulenter for uddannelses-, erhvervs- og arbejdsmarkeds-orientering vil være der næppe heller være nogen tilbage af efter 1. august, vurderer foreningen, som på sin generalforsamling i Horsens i weekenden også justerede sine vedtægter i henhold til den nye lov om Ungdommens Uddannelsesvejledning. Foreningen optager fremover personer, der arbejder inden for UU-vejledningen, vejledere ved de frie grundskoler, ungdomsskoler, efterskoler, produktionsskoler m.fl. Også foreningens blad for vejledere, 'Tandhjulet' skifter i løbet af foråret navn til 'Vejlederen'.

Danmarks Vejlederforening er fortsat en faglig forening under Danmarks Lærerforening, der har til formål at samarbejde om vejledningsfaglige og tjenstlige spørgsmål, samt skabe kontakt til de myndigheder, faglige organisationer og foreninger, der beskæftiger sig med uddannelses-, erhvervs- og arbejdsmarkedsorientering samt vejledning af unge.

Bestyrelsen har konstitueret sig med Uffe Tvede Hansen, Karrebæksminde, som formand og Ingolf Eide, Greve, som næstformand. Stig Holm, Helsingør, er kasserer og Susse Brandt, København, sekretær.