Flemming Kjeldsen er formand for Viborg Lærerkreds, og han håber på en høj stemmeprocent til urafstemningen. Som gulerod udlover han morgenbrød.

Urafstemningen er åbnet i dag

Fra i dag kan alle medlemmer af Danmarks Lærerforening stemme ja eller nej til overenskomstresultatet mellem KL og DLF. Danmarks Lærerforening håber på en høj stemmeprocent, og i Viborgkredsen er der sat morgenbrød på højkant.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis mindst 80 procent af lærerne på en skole kommer til tastaturet og får klikket ja eller nej til overenskomstresultatet, har Viborg Lærerkreds lovet rundstykker til hele lærerværelset.

"Vi har en fælles interesse i at få så høj en stemmeprocent som muligt - hvad enten lærerne vil stemme ja eller nej, og i vores kreds plejer vi at have en fin stemmeprocent. Om det skyldes, at lærerne sætter meget stor pris på rundstykker, vides ikke, men vi synes, det er et vigtigt signal at sende," siger formanden for Viborg Lærerkreds, Flemming Kjeldsen.

Til den forrige overenskomstafstemning i 2011 var der også udlovet morgenbrød til Viborg-lærerne, og nogle skoler præsterede stemmeprocenter på over 95, så Flemming Kjeldsen regner med igen i år at skulle punge ud til 'en håndfuld skoler'. På flere skoler er der planer om at opsætte diverse stemmebarometre, så lærerne kan se, hvor tætte de er på den gratis omgang rundstykker.

OK11: Næsten hver anden har nu stemt

 

DLF håber på stor stemmeprocent

Per Sand, formand for Organisations- og Arbejdsmiljøudvalget i Danmarks Lærerforening opfordrer alle medlemmer til at tage stilling til overenskomstresultatet og afgive en stemme, ligegyldig om man er tilhænger af ja eller nej.

"Jeg vil forfærdelig gerne, at mindst 50 procent af medlemmerne stemmer, men det er nok lige lovlig optimistisk. Og egentlig så jeg gerne, at stemmeprocenten var endnu højere, for hvis det at stemme om en overenskomst skal have berettigelse, har vi politikere også brug for, at medlemmerne markerer, om resultatet er okay eller ej," siger Per Sand.

Han anbefaler og håber på et ja, og opfordrer tillidsrepræsentanterne til at gå i dialog med medlemmerne ude på skolerne, og fortælle ' at der ikke er tale om guld og grønne skove, men at aftaleresultatet er et skridt i den rigtige retning.'

Afstemningen er elektronisk og foregår på dlf.org. I dag udsender DLF også en mail med et direkte link til afstemningen til de medlemmer, der har oplyst en mailadresse. Der kan stemmes døgnet rundt indtil mandag den 16. marts klokken 16:00. 

Læs mere

Følg stemmeprocenten her