Ubeskrevet blad i spidsen for BUPL

Birgit Elgaard, som kom ind i BUPL's forretningsudvalg for tre måneder siden og derfor ikke har været involveret i sagen om gyldne håndtryk til tre chefer, blev i går ensstemmigt valgt som formand for pædagogernes fagforbund.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På den ekstraordinære, lukkede, kongres i går blev en handleplan for at gå genskabt BUPL gode omdømme ensstemmigt vedtaget. I den erkender forretningsudvalget, at det ikke har haft det nødvendige politiske lederskab, og at det nyvalgte forretningsudvalg skal beslutte en forretningsorden, der præciserer kompetencer og ansvarsområder, og at hovedbestyrelsen fremover skal inddrages ved større økonomiske dispositioner. Medlemmerne skal opleve, at deres kontingent bruges ansvarligt, at de aktivt bliver inddraget i BUPLs beslutninger, og at de kan se den røde tråd mellem deres egne ønsker og behov og de resultatet, BUPL opnår. Med vedtagelsen af handlingsplanen har hovedbestyrelsen også forpligtet sig til at fremlægge helt nye retningslinjer for aflønning af forbundets tillidsvalgte.

"Der ligger en stor og vigtig opgave i at genoprette pædagogernes tillid til BUPL", siger den nyvalgte formand Birgit Elgaard i en pressemeddelelse. "Det skal blandt andet ske ved, at vi på den ordinære kongres sidst på året vil fremlægge et revideret regelsæt for fratrædelsesordninger, som har bred medlemsmæssig accept".

Læs mere