Mariagerfjord sætter kultur på skemaet

Alle skoler i Mariagerfjord Kommune skal indgå et forpligtende samarbejde med Mariagerfjord Kulturskole. Det har børne- og kulturudvalget netop besluttet. Kulturskolen kan fx indgå i temauger eller tilrettelægge særlige forløb i de kunstneriske fag.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Børnene skal tættere på kulturen. Derfor har Udvalget for Børn og Familie og Udvalget for Kultur og Fritid i Mariagerfjord Kommune vedtaget en strategi, der forpligter alle skoler til at samarbejde med kulturskolen og til at udarbejde en handleplan, der beskriver, hvilke konkrete kulturelle aktiviteter, der skal gennemføres på de enkelte klassetrin. 

"Strategien er en naturlig del af den nye skolereform, hvor skolen i stigende grad skal åbne sig mod den omkringliggende verden og bruge blandet andet kulturlivet til at kvalificere undervisningen" siger formand  for Udvalget for Børn og Familie Svend Madsen (V).

Mange skoler i Mariagerfjord har i forvejen mange aktiviteter, men nu skal der fastlægges konkrete faglige mål på området. Aktiviteter som skolekoncerter, teaterbesøg og danseworkshops, skal tænkes ind i skoleforløbet, og skolerne skal i højere grad indtænke brugen af professionelle kunstnere til at kvalificere undervisningen.

Desuden er der en klar forventning fra de to udvalg om, at kommunens kulturinstitutioner indgår tæt i dette samarbejde.

Alle skoler skal udpege en 'kulturkoordinator', der kan være bindeled mellem skolerne og de kulturelle institutioner og samtidig være resurseperson og inspirere kollegerne på den enkelte skole. Koordinatorerne indgår samtidig i et fælles netværk, der gerne skulle kaste nogle gode fælles projekter af sig og samtidig sikre, at de involverede parter er løbende opdateret på aktuelle regionale og nationale tiltag på Børnekulturområdet.