’Hans gik hen til hans cykel’

Dansk Sprognævn udgiver en bog, som dansklærerne kan bruge, når de skal undervise eleverne i ’hans' og 'sine’, kommaregler og andre af sprogets kringelkroge. ”Korrekt stavning – underviserens håndbog i dansk retskrivning” hedder bogen. En interaktiv hjemmeside med quizzer om drilske stavemåder og andre sproglige faldgruber følger med.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når eleverne spørger: Hvorfor staves 'frisk' med i? Det lyder jo slet ikke som i 'is'? - hvad svarer dansklæreren så lige?

Ja, det kan du læse i en ny bog, som Dansk Sprognævn har udgivet i samarbejde med forlaget Dafolo.

Du kan også læse om, hvorfor man ikke må skrive "forbryderne var anholdte" eller "tre håndlavet chokoladestænger". Og læse om, hvornår det hedder "hans", og hvornår det hedder "sin".

Nyt kommasystem på vej

En hjælp til dansklæreren

Bogen "Korrekt stavning - underviserens håndbog i dansk retskrivning", der er tænkt som en hjælp til dansklærerne, redegør blandt andet for retskrivningsreglerne, for eksempel de vigtigste kommaregler, drilske ordpar og hyppige bøjningsproblemer. De mest almindelige fejltyper bliver vist og gennemgået.

Du får også tips og huskeregler, som du kan bruge undervisningen.  Bogen kan desuden bruges som opslagsbog af alle, der har interesse i dansk retskrivning og korrekt stavning, skriver sprognævn og forlag i en pressemeddelelse.

Bogstavet r er svært for eleverne

Interaktiv hjemmeside

Til bogen hører også en hjemmeside, som du kan besøge ved at klikket på link til højre for artiklen. Her kan du finder konkrete ideer til øvelser, som du kan lave med eleverne, fra indskoling til udskoling.

Desuden er der et sæt quizzer, som knytter sig til bogens afsnit om drilske ordpar og bøjning og retskrivning. Quizzerne er interaktive og kan bruges af såvel lærere som elever.

Bog og hjemmeside er lavet af cand.mag. Ida Elisabeth Mørch, ansat i Dansk Sprognævn og redaktør på sproget.dk. Hun sidder desuden i Sprognævnets spørgetelefon og besvarer sproglige spørgsmål af alle slags.

Powered by Labrador CMS