Århus reducerer skolebesparelser

De store besparelser på folkeskoleområdet i Århus bliver nu nogle millioner mindre, efter at partierne bag budgetforliget har læst de mange protestbreve og høringsssvar fra borgere og organisationer. Besparelsen reduceres med fem millioner årligt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der var lagt op til besparelser på 25 millioner kroner i 2005 og 30 millioner kroner årligt de følgende år, og det fik Århus Lærerforenig og skolebestyrelserne til at gå sammen om en protestskrivelse:

"Hermed vil undervisningstiden i Århus Kommunale Skolevæsen komme betænkeligt tæt på folkeskolelovens minimum. Gennemsnitligt kun godt én lektion over minimum", skrev de blandt andet i en fælles pressemeddelelse.

I går var forligspartierne Venstre, Det konservative Folkeparti, Det radikale Venstre og Dansk Folkeparti samlet igen og gennemførte en række ændringer i det oprindelige budgetforlig:

"For forligspartierne er folkeskolen generelt et højt prioriteret område. Dette gælder ikke mindst vigtigheden af fortsat at sikre et højt fagtligt niveau i kommunens skoler", hedder det i den fornyede budgetaftale, som altså reducerer besparelserne på skoleområdet.