40 af DLF's kredse tilbyder medlemmerne en lærerkalender næste år

40 kredse har bestilt lærerkalender

I september besluttede hovedstyrelsen i DLF at spare den trykte lærerkalender til medlemmerne væk. Men nu bestiller over halvdelen af DLF’s kredse på egen hånd kalendere til medlemmerne.

Publiceret Senest opdateret
Formand for Haderslev Lærerkreds Bent Hansen har taget initiativ til, at kredse kan tilbyde medlemmer næste års lærerkalender.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er formand for Haderslev Lærerkreds Bent Hansen, der står bag initiativet om, at give kredsene mulighed for at købe kalendere til medlemmerne.

"Jeg tænkte 14 kroner ud af et årligt kontingent på 5000 kroner ikke er så meget. Hvis man ikke har brug for juridisk bistand eller psykologbistand har mange medlemmer ikke meget kontakt til fagforeningen. Men en af de ting, medlemmerne fik, var eksempelvis en kalender", siger Bent Hansen.

"Prisen bliver maksimum 14 kroner inklusiv moms og fragt. Men faktisk har vi fire sider til reklamer, så det bliver billigere end de 14 kroner", lover han.

Slut med lærerkalendere

Forventer bestilling på 15.000 kalendere

Foreløbig har han modtaget bestillinger på godt 14.000 kalendere, men han forventer, at der kommer flere til, så han i morgen kan sende en bestilling på 15.000 lærerkalendere.

"Vi fik priser på 5.000 og 10.000 eksemplarer. Så skrev jeg ud til kredsene, og så kunne vi se, at vi kunne i hvert fald godt bruge 10.000 kalendere. Efter jeg fik priserne, så skrev jeg ud til kredsene igen, og så meldte flere sig til".

Ikke alle kredse giver kalendere til alle kredsens medlemmer.

"Mange har jo en elektronisk kalender, så mange af de kredse, der har bestilt, har spurgt tillidsrepræsentanten, hvor mange der ønsker kalenderen", siger Bent Hansen, som mener, at bestillingerne viser, at der fortsat er et behov for kalenderen.

"Det handler meget om vane. Nu får nogle af de folk, som er vant til den, og som ikke kan undvære den alligevel".

En udgift flyttes til kredsene

Da han første gang sendte en besked ud til kredsene for at høre, hvor mange, der ville være med til at bestille kalendere, fik han en svarmail fra DLF-formand Anders Bondo Christensen.

"Han kvitterede for initiativet og synes, det var en god idé", siger Bent Hansen og konstaterer:

"Hovedforeningen er af med udgiften. Den bliver lagt over på kredsene. Men det er der nogle kredse, der gerne vil ofre".