Tolærerordninger, nedsættelse af lærernes undervisningstid og ledere, der har tid til at støtte og vejlede lærerne i klassen er noget af det, Haderslev har tænkt de 25 millioner ekstra til

Haderslev afsætter 25 millioner til at lette byrden på skolerne

Fordi både lærere og skoleledere har været spændt meget hårdt for, har Haderslev Byråd afsat 25 millioner kroner ekstra til skolerne i 2015. Pengene er beregnet til mere pædagogisk ledelse og flere hænder i undervisningen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Direktør for Børne- og familieservice Charlotte Veilskov fortæller, at millionerne udmøntes i erkendelse af, at medarbejderne har været presset og ydet en kæmpe indsats.

"Mellem fire og fem millioner er afsat til at styrke ledelsen. I april havde vi en undersøgelse, som viste, at lærerne skreg på synlig ledelse i form af hjælp, vejledning og støtte ude i klasserne i hverdagen. Derfor har man besluttet, at der skal være minimum én pædagogisk leder per 25 medarbejdere", siger hun.

De øvrige ekstra midler fordeles decentralt, så det er op til den lokale ledelse og skolebestyrelse, hvordan man helt nøjagtigt vil udmønte dem. Men de er tænkt til at lette presset på medarbejderne. En netop afsluttet trivselsundersøgelse viser, at hver femte af Haderslevs lærere har været til lægen med arbejdsrelateret stress inden for et seneste år.

"Pengene kan bruges til at sænke lærernes undervisningstimetal eller for eksempel til flere tolærerordninger eller øget mulighed for at dele elevene i hold" foræller Charlotte Veilskov. "De er beregnet til flere hænder til kerneydelsen".

En femtedel af Haderslev-lærerne har været til lægen med stress