Beregninger fra Danmarks Lærerforening viser, at det kan blive rigtig dyrt for kommunerne, hvis de skal dække sygefraværet på landets skoler med uddannede vikarer.

7 af 8 Tårnby-skoler får ikke vikardækning for langtidssygemeldte

På omstridte Løjtegårdsskolen i Tårnby på Amager bliver der nu hentet et vikarbureau ind for at dække timerne for to langtidssygmeldte lærere. Det sagde borgmester Henrik Zimino (S) i går til et kommunalbestyrelsesmøde, at han havde besluttet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Borgmesterløsningen indebærer to læreruddannede vikarer fra et vikarbureau, skriver tv2.dk 

Højt sygefravær får skoler til at hyre fra vikarbureauer

Forskelsbehandling undrer

Formanden for den lokale lærerkreds er glad for, at udfordringerne på skolen bliver blødt lidt op, men hun undrer sig over, at der ikke hyres vikarer på andre af kommunens skoler, som også mangler lærere på grund af sygdom. 

"Det er rigtig fint at få uddannede vikarer ind. Eleverne bliver altså ikke klogere af at blive undervist af de gymnasieelever, som underviser på mange skoler lige nu", siger Ulla Erlandsen.

"Men det er meget mærkeligt og uforståeligt, at der forskelsbehandles", siger hun.

Stressramte lærere kimer DLF ned

Dyrt med vikarer

Beregninger fra Danmarks Lærerforening viser, at det kan blive rigtig dyrt for kommunerne, hvis de skal dække sygefraværet på landets skoler med uddannede vikarer.

Hvis det stigende sygefravær i Odense og København er gældende for hele landet, koster det lige nu 423 eller 900 lærerstillinger årligt i mangel på arbejdskraft, at lærerne ligger syge.

DLF-foretræde på Christiansborg i dag: Situationen er alvorlig

Oven i det kommer finansieringen af vikarer. På mange skoler ligger lærerne i stedet for vandret for at dække hinandens timer. 

Travl borgmester

Folkeskolen.dk ville gerne have spurgt borgmester Henrik Zimino, hvorfor der kun bliver hyret vikarer til Løjtegårdsskolen, som netop har fået konstitueret en ny skoleleder, og om prisforskellen på en bureau-vikar og en kommunalt ansat vikar. Men han har ifølge kommunalbestyrelsens sekretariat ikke mulighed i dag for at medvirke i denne artikel. 

Skolekaos: Det sejler i Tårnby