Debat

Om mistet tillid

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg er enig i, at den nye folkeskolelov er en katastrofe for alle parter, men det er en selvforskyldt plage, som skyldes den pædagogiske " forskning"

på den daværende Danmarks Lærerhøjskole med dens dilettanter, halvstuderede røvere, markskrigere og pædagogiske umuliusser, som i vidt omfang indtog de pædagogisk, didaktiske og psykologiske stillinger på dette nu heldigvis nedlagte institut.

Jeg kan - om nødvendigt - berette om utallige eksempler på en fuldstændig vanvittig rådgivning.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Jeg skal i denne omgang nøjes med et: En af de fremmeste læse"forskere" kunne meddele: Der skal en meget skrap lærer til at forhindre, at eleverne lærer at læse; de lærer det simpelthen af sig selv!" Yes, sådan!

Dette budskab drog han land og rige rundt med og blev en meget populær og vellønnet person i lærer- og forældrekredse .

Og hvad gjorde Danmarks Lærerforening? Den slugte det hele råt!

Her var man nemlig kun optaget af to ting:

At skaffe flere penge til verdens bedst aflagte folkeskole og for enhver pris at fastholde den helt igennem tåbelige, ikke faglige, men dybt politiske og mod enhver fornuft stridende idé om den udelte folkeskole folkeskoleforløbet igennem. Mette Frederiksens og Helle Thornings fravalg af folkeskolen må dog være en øjenåbner for de fleste.

Men på den baggrund har Danmarks Lærerforening faktisk siden oprettelsen af Danmarks Lærerhøjskole i 1968 fejlinformeret om folkeskolens sande tilstand og rådgivet det politiske system på alle niveauer in absurdum.

Derfor blev det politiske system tvunget til at tage sagen i egen hånd, negligere den rådgivning som Bondo nu aktuelt måtte have om tingenes tilstand og gennemføre en fuldkommen halsløs lovgivning om lærernes tjenestetid, som vil nedbryde lærernes selvværdsfølelse og sende dem ud i helt uoverskuelige arbejdsforhold.

Der kun en eneste person, der kan løse op for den gordiske knude, men han hverken forstår det eller vil det. Og så er vi jo lige vidt.

Powered by Labrador CMS