BLOG

Empty article - Subtitle

Effekt, genkendelse og genkaldelse

Intet er lært, hvis det ikke kan huskes. Men der er stor forskel på genkendelse og genkaldelse. Genkendelse vil sige at man kan huske når man får hjælp. En elev, som får massiv lærerstøtte – DrengeAkademiet – vil gradvist få flyttet implicitte forkundskaber til genkaldelse, hvor de selv kan mobilisere den viden, som de havde implicit i forvejen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er alene nogle skarpt udvalgte fagelementer i to fag, som hele DA handler om. Det siger sig selv, at en stor mængde undervisning og vejledning samlet om stærkt afgrænsede fagelementer kan få en påfaldende stor effekt.

En effekt som ville være utænkelig hvis hele bredden i læringsmålene for matematik og dansk på 8. klasse niveau skulle have været tilgodeset.

For slet ikke at nævne den øvrige fagrække.

Drengene må i sagens natur være startet betydeligt under 8. klasses niveau.

Hvis fx en dreng ligger på et 3. klasses niveau betyder det, at han i 8. klasse i fem år har hørt om de selv samme fagelementer igen og igen. Der kan med andre ord være opsamlet megen implicit viden om de udvalgte fagelementer.

Drengene er næppe løftet fra 6. klasse til 8. klasses niveau, men mere sandsynligt fra fx 3. klasse til 5. klasses niveau. Det er vist ikke klart i programmerne.

Og fremgår det hvor drengene afsluttende er placeret i forhold til målet for 8. klasse ?.

Undervisningen på DrengeAkademiet bygger oven på sådanne forkundskaber, som måske ikke kan mobiliseres af eleven uden hjælp, men som ikke desto mindre gør det langt hurtige at genkende den rigtige faglighed. Derfor kan DrengeAkademiet på det snævert udvalgte område (tilsyneladende) løfte drengens niveau ved at kombinere drengenes implicitte forkundskaber fra en årrækkes folkeskole med indholdet af de to ugers lejrundervisning.