Nordiske elever kan konkurrere om at spare energi

Tirsdag den 11. november er det nordisk klimadag med konkurrence for skoleelever - Great Nordic Climate Challenge. Det er Nordisk Ministerråd, der står bag denne og et uddannelsesprogram om naturvidenskab og musik, "Biophilia" med sangeren Björk.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De nordiske projekter handler om viden og motivation for børn.

"Det vigtigste er at børn bliver bevidste om, hvad de selv kan gøre for at minimere brugen af energi og vand", siger udviklingschef Thomas Mikkelsen fra den store nordiske klimaduel.

Klimaduellen handler om energi, bæredygtighed og den fremtid vi ser ind i. Konkurrencen er for de 12-14 årige elever i Norden (6.-8. klasse i Danmark, Sverige og Finland og 7.-9. klasse i Norge og Island).

Debat: Den store nordiske klimaduel

 

Det er også Nordisk Ministerråd, der har været med til at udgive Biophilia, der er et undervisningsmateriale, der bruger musik og kreativitet til at få børn til at interesse sig for naturvidenskab og musik. Det er den islandske sanger Björk, der har været med til at udvikle multimedieprojektet. Det er designet til at bryde den traditionelle undervisning op og indeholder fysik, biologi, musik og multimedia. Biophilia er udviklet som led i Islands formandskab i Nordisk Ministerråd i 2014.

Læs to artikler om initiativerne via link til højre

Læs mere

Læs om klimaduellen

Læs om Biophilia