Debat

Svar fra Antorini

Dette indlæg referer til seneste indlæg i Danmarks Billedkunstlæreres blog, om udsendelse af åbent brev til regeringerne i de nordiske lande. Der er nu kommet svar fra Undervisningsministeriet. Hvad tænker du om svaret?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

21-10-2014

"Kære Susanne Skou Kristensen, næstformand i Danmarks Billedkunstlærere                                               

Tak for din mail af 3. august 2014 på vegne af Nordisk Samråd for billedfagene i skolen, hvori I opfordrer de nordiske landes regeringer til at indarbejde UNESCO’s Seoul Agenda 2010 om undervisning i de praktiske/musiske fag i skolens undervisning. Jeg beklager det meget sene svar.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Seoul Agenda 2010 indeholder en lang række gode og relevante anbefalinger til undervisningen i ’Arts Education’.

Mange af disse elementer er tilgodeset i folkeskolereformen og senest i Kulturministeriets strategi for børn og unges møde med kunst og kultur, der spiller godt sammen med den nye folkeskole.

Som eksempel kan jeg fra folkeskolereformen fremhæve, at timetallet for den praktiske/musiske fagblok samlet set er blevet hævet. Desuden er flere af fagområderne blevet moderniseret og de praktiske/musiske fag er tænkt ind i en sammenhæng, hvor teori og praksis i højere grad understøtter hinanden. Der er ligeledes blevet stillet krav om et gensidigt forpligtende samarbejde mellem folkeskoler og musik-, kultur- og billedskoler i regi af den åbne skole. En væsentlig pointe i folkeskolereformen er også, at eleverne skal have en mere varieret skoledag, hvor man med fordel kan inddrage de praktiske/musiske fag i den øvrige undervisning.

Med venlig hilsen

Christine Antorini"

Powered by Labrador CMS