Drengenes ændringer i før- og eftertest

To ugers drengeakademi gav omtrent samme effekt som tre

Deltagerne i Løkkefondens sommerskole Drengeakademiet havde markant faglig fremgang i læsning og matematik og inden for selvkontrol, engagement, vedholdenhed og optimisme, viser en rapport, som fonden har fået udarbejdet. Faktisk var fremgangen omtrent lige så stor på to-ugers-camp'en i 2014 som i 2013, hvor den varede tre uger.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogligt svage rødder rykker tre år på 20 dage 

"Drengeakademiet som indsats lægger vægt på struktur, sundhed, selvevaluering, engagement, motivation og synlig læring, og selvom fraværet af en kontrolgruppe gør det vanskeligt at undersøge, hvorvidt Drengekademiet har en større effekt end sammenlignelige indsatser, peger resultaterne på, at det tilsyneladende har ladet sig gøre at flytte deltagernes niveau væsentligt på kort tid", skriver metodekonsulent Jesper de Hemmer Egeberg. (Læs rapporten via linket til højre)

Han anbefaler, at man undersøger, om effekten holder fremadrettet og peger på den såkaldte "boost-effekt", som bl.a. dækker ove, at korte interventioner tit foregår uden for elevernes almindelige kontekst, hvor de ikke nødvendigvis vil præstere lige så godt, og at korte interventioner ikke nødvendigvis påvirker den dybere indlæringsevne.

"Det er derfor vigtigt at vedligeholde indsatsen, hvis man vil øge sandsynligheden for, at effekten varer ved i deltagernes videre skolegang".

Løkkefonden tilbyder da også drengene en frivillig mentor i et år efter akademiet.

DR1 har fulgt Drengeakademiet, og i aften kl. 21 vises udsendelse nummer to af fire. Se også bloggen "Drengeakademiet", hvor Sten Clod Poulsen skriver på folkeskolen.dk om tv-serien og Drengekademiet.

Blog: Drengekademiet

 

Læs mere

Rapport: Drengeakademiet 2014 - metoder ogresultater

Powered by Labrador CMS