Debat

158.000 elever laver sund fastfood med GoCook

Sund fastfood er temaet, når 158.000 skoleelever på 4.-7. klassetrin i hele landet laver mad sammen de kommende uger i skolekøkkenet. Det er Danmarks største skoleaktivitet - GoCook Smagekassen - der leverer læring, opskrifter og råvarer til undervisningen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lige nu er 158.000 skoleelever i gang med at lære om sund fastfood. 6.600 skoleklasser er med eller 3 ud af 4 skoler. 

Danskernes forbrug af fastfood er stigende – især blandt børn og børnefamilier. Men fastfood er sjældent det sunde valg, og derfor vil Danmarks største skoleaktivitet GoCook Smagekassen gerne give et alternativ til hurtig købemad. Coop står bag GoCook Smagekassen, der vil lære børn at gå i køkkenet selv og skabe et bedre alternativ til færdigretterne:

I Coop sælger vi 5,8 mio. pakker Cup Noodles hvert år, og de er særligt populære hos børnefamilierne. En tredjedel af alle børnefamilier har altdi Kop nudler i skabet. Vi vil gerne inspirere den næste generation til, at de kan lave deres egne sunde Cup Noodles og burgere med masser af grøntsager som bønner og peberfrugter. 

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Formålet med læremidlet er, at eleverne opnår indsigt i og tilegner sig viden om begrebet fastfood, hvilken betydning fastfood har for den enkeltes smagsoplevelse, madglæde, valg af mad og forståelse af mad og måltider. Eleverne tilegner sig indsigt i fastfoodkulturen,så de bliver i stand til at tage kritisk stilling til den fastfood, de køber, og kan vurdere den ernæringsmæssige betydning af forbruget af fastfood. Desuden får eleverne mulighed for at tilegne sig viden og erfaring med mads smag gennem en lang række praktiske,undersøgende, teoretiske og æstetiske madlavningsopgaver. 

Sidste år sagde, 86 % af de deltagende lærere, at eleverne fik viden om sundhed. 85% af lærerne sagde, at forløbet engagerede og inspirerede eleverne og 88% sagde, at eleverne fik nye smagsoplevelser. Det håber vi også kommer til at ske i år.

Se filmen om GoCook Smagekassen her http://youtu.be/l9MIUoJqknM

Powered by Labrador CMS