Hvordan er det nu

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formanden for børne- og kulturudvalget i Græsted-Gilleleje Kommune, Per Roswall, vil på den ene side gerne have, at skoleeleverne får nogle gode rejseoplevelser. På den anden side bryder han sig ikke om, hvis kommunen gør noget ulovligt.

- Vi holder fast i, at det er lovligt at kræve penge af forældrene, hvis det drejer sig om elever i 10. klasse.

- I folkeskoleloven står der, at folkeskolen omfatter børnehaveklasse, en niårig grundskole og en etårig 10. klasse. Det giver vel ikke anledning til at skelne mellem de forskellige klassetrin?

- 10. klasse er ud over den skolepligtige alder. Det gør forskellen.

- Der bliver for øvrigt også arrangeret skolerejser i 9. klasse i jeres kommune.

- Ja, men det er uden elevbetaling.

- Jeg sidder med et brev, der viser, at det er med elevbetaling.

- Jeg kender ikke eksempler på, at der er opkrævet forældrebetaling for børn i den skolepligtige alder. Det er jeg ikke vidende om, og det må man ikke. Det er ulovligt. Det er der faldet en dom for i en af de andre nordsjællandske kommuner. I den skolepligtige alder skal skolen betale. Så må man tage derhen, hvor man kan komme for de penge, der er til rådighed, siger Per Roswall.

Brugerbetaling