Debat

Dokumentarserie om ensomme unge til DR1

Produktionsselskabet UNITED Production er i gang med at producere en ny dokumentarserie til DR1 om unge, der føler sig ensomme i hverdagen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I dokumentarserien vil vi give et indblik i de unges hverdagsliv og vise de udfordringer, der kan følge med, når man som ung føler sig ekskluderet fra fælleskabet, har svært ved at håndtere sociale relationer eller føler sig alene i en sorgproces. Det er en serie, der handler om nære relationer til familie, støttegrupper for ensomme unge, internetfælleskaber, men også om de større aspekter i livet såsom kærlighed, venskaber, sociale arrangementer, uddannelse og drømme for fremtiden. Serien er et portræt af 6-8 danske unge, der har taget kampen op mod ensomheden. Gennem fire måneder følger vi deres hverdag, deres følelsesmæssige op- og nedture og deres kamp for at slippe ud af ensomheden. Vi hører deres inderste tanker, vi sidder med dem i deres seng, når de ikke tør at gå i skole, og vi er med, når de søger råd hos Børnetelefonen, Ventilen og andre ungdomsorganisationer.

De unge vil hver især få tilknyttet én tilrettelægger, som vil følge vedkommende gennem hele forløbet. Som en del af formen i programmet skal de unge også fortælle deres personlige historie til et dagbogskamera og forsøge at sætte ord på, hvordan de selv oplever dét at være ensom.

Ambitionen for programmet er at skabe større forståelse blandt unge for, hvad det vil sige at føle sig ensom. Ved at give de unge en mulighed for åbent og ærligt at skildre deres liv, håber vi på, at vi kan åbne op for en dialog og interesse blandt øvrige unge og derved nedbryde nogle tabuer.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Til dokumentarserien søger vi unge i hele landet i alderen 13-24 år, der føler sig ensomme. Serien vil bestå af 4 afsnit á 30 minutters varighed med 6-8 medvirkende og vil blive sendt på DR1 i foråret 2015. Vi vil følge de unge i løbet af de næste fire måneder.

Serien vil være en del af en større DR-serie, der omhandler ensomhed i Danmark.

UNITED Production er et større dansk TV-produktionsselskab med en fakta-afdeling, som i de senere år har lavet flere succesrige og samfundsrelevante reportager til de statsejede public service-kanaler. Det tæller bl.a. programmer som ”Retshjælpen” (DR1), ”Det er helt sort” (DR1), ”Generation Plastik” (DR3) og ”Syg i Hovedet” (DR3) – der sidste år var en del af DRs landdækkende serie omkring psykisk sårbare i Danmark.

Jeg håber på, at I vil være behjælpelige med at finde frem til unge, der vil være interesserede i at fortælle deres historie.

I er meget velkomne til at kontakte mig for yderlige information på nanna@unitedtv.dk eller direkte på 31 71 85 58.

Med venlig hilsen

Nanna Hillig

Tilrettelægger, UNITED Production

Powered by Labrador CMS