Tysk og fransk i skolen

Blog

Tysk sprogbad for 9. klasse: det gik ad Pommern til

I starten af september gennemførte 9b fra Balsmoseskolen i Smørum en sproglæringstur med havbiologisk indhold til den pommerske by Stralsund. Ud over at det gik ad Pommern til (rent geografisk) så lærte eleverne en masse tysk - og turde også anvende det.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da eleverne fik at vide at de skulle nogle dage til Tyskland for at lære tysk på en anden måde (CLIL Content and Language Intergrated Learning), var de fyr og flamme. ,Skal vi så til Berlin?' ,Nej', svarede jeg, der taler folk for godt engelsk. I skal et sted hen, hvor I bliver nød til at tale tysk'. 

Tysk og fransk i skolen

Turen formål var at bruge tysk som værktøj til at skaffe sig havbiologisk indsigt og fik derfor navnet MEER DEUTSCH. Velforberedte hjemmefra blev der lyttet til foredrag - løst opgaver på havmuseerne og interviewet havforskere - alt sammen selvfølgelig på tysk. En smule fritid blev det også til med afprøvning af det allerede forhåndenværende og nylærte hverdagstysk.

Hjemme igen afholdtes en mini-konference på skolen. Hertil blev også projektets hovedsponsor - Goethe Instuttet i København - inviteret. Lad det slutteligt være sagt, at sprogbadet virkede efter hensigten: Mange hvide pletter på sproglandkortet kunne nu udfyldes og især Pommern fik en central placering hos eleverne.