Ministeriet opfordrer kommunerne til at holde øje med test

At den jævnt stigende tendens i de nationale test nu ser ud til at være fladet ud, og at der ligefrem er tale om et lille fald i engelsk, får ikke Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen til at slå alarm. Men kontorchef Rasmus Vanggaard opfordrer kommunerne til at holde øje med udviklingen lokalt.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tilbagegang i nationale test i engelsk 

"Der skal mere end ét år til, før man kan tale om en tendens på landsplan", siger Rasmus Vanggaard Knudsen. "Men det er klart, at tallet kan dække over kommunale forskelle, så derfor opfordrer vi i første omgang de kommuner, der ser en større nedgang i engelsk til at være opmærksomme".

Nedgangen i engelsk fik forleden en af folkeskolen.dk's debattører, Marina Norling, til at spørge, om der er ændret i opgavebanken for engelsk sprog og sprogbrug. Ud over at opgavebanken løbende vedligeholdes, og forældede eller problematiske opgaver tages ud og erstattes af nye, er der ikke sket ændringer, oplyser Rasmus Vanggaard Knudsen og understreger, at de nationale test netop er indrettet til at kunne følge udviklingen over tid.

Powered by Labrador CMS